Konec tedna v Senožečah v znamenju pastirjev

Po enoletnem predlanskem premoru bodo Senožejci letos pripravili že 18. Pastirske igre. Začele so se včeraj, glavno dogajanje bo jutri.

Vožnja s staro leseno samokolnico je edina stalnica pastirskih 
iger, drugih pet bo tudi letos drugačnih. Foto: Petra Mezinec
Vožnja s staro leseno samokolnico je edina stalnica pastirskih iger, drugih pet bo tudi letos drugačnih. Foto: Petra Mezinec

SENOŽEČE > Letošnje, že 18. Pastirske igre, so začeli sinoči, ko je v dvorani Rudolfa Cvetka svoja dela razstavil domači slikar samouk Milan Maljevac - Julko. Današnji večer bo namenjen plesu z ansamblom Boršt.

Osrednji prireditveni dan bo sobota. Tako kot že vrsto let ga bodo začeli s tradicionalnim tekmovanjem v športnem ribolovu na senožeškem bajerju, ki ga pripravlja Ribiška družina Senožeče. Popoldne bosta vrata obiskovalcem odprla tovarna Cimos in Slaščičarstvo Babuška, po Senožečah in okolici bo mogoča brezplačna vožnja s kočijo.

Pred igrami bodo obiskovalci lahko zavili še v dvorano KS Senožeče, kjer bodo na ogled kar tri razstave: izdelkov Aktiva kmečkih žena, ročnih del Silve Počkar in izdelkov iz papirja Marice Rupnik.

Po nastopu domačega plesnega društva Srebrna se bodo ob 18.30 začele pastirske igre, ki jih bo vodil Tomaž Klepač. “Sodelovalo bo šest ekip, pomerile se bodo v šestih igrah. Kakšne bodo, ostaja skrivnost, saj jih vsako leto nekoliko spremenimo, edina stalnica ostaja vožnja s staro leseno karjolo,” pravi Valter Cerkvenik, predsednik KUD Pepca Čehovin - Tatjana.

Prizorišče bo tudi letos pri nekdanji restavraciji Adria v središču Senožeč, ki je zdaj v lasti kitajskega podjetja, a so se z lastniki dogovorili za uporabo. Vstopnine ne bo, za pestro dogajanje bodo poskrbeli še člani razvojnega društva Bandera in zavoda Dobra pot ter stojnice z domačimi pridelki in izdelki, zvečer pa narodnozabavni ansambel Spev.

MUZ


Najbolj brano