Koncert v pečini

V že tretjem letošnjem vročinskem valu, ki bo po napovedih vremenoslovcev vrhunec dosegel konec tedna, bo bolj kot v morje smiselno zaviti v kakšno jamo ali pečino.

V Tinjelovi pečini nastopajoči ne potrebujejo scene in kulis, 
ker je za edinstvene kulise poskrbela že narava.
V Tinjelovi pečini nastopajoči ne potrebujejo scene in kulis, ker je za edinstvene kulise poskrbela že narava. 

MATERIJA > Ena med njimi, Brdkova - Tinjelova pečina med Materijo in Gradišico, vabi jutri zvečer na osvežitev in kulturno prireditev.

Narava je namreč v njej sama ustvarila oder, kulise in tribune za gledalce. Ko se je v davni preteklosti udrl njen strop, se je namreč oblikoval lep amfiteater, ostanki stropa so obstali v obliki stožca, ki se stopničasto spušča proti pet metrov nižje ležeči dvorani. Ob njenem robu je tri metre nad tlemi narava ustvarila oder in s kapniki poskrbela še za “sceno”. Jama je tudi dokaj dostopna in vse, kar obiskovalci potrebujejo za uživanje ob programu, so dolgi rokavi. Brez njih bo obiskovalce že po nekaj minutah zeblo, saj v pečini termometer redko zleze nad deset stopinj Celzija.

Jutri ob 18. uri bodo izjemno akustiko kraške dvorane preskusili Kraška klapa, Marjetka Popovski in Marko Segulin. Pot bo označena, vstopnine ni. Dogodek od leta 2012 (na fotografiji je utrinek z lanske prireditve) prireja Občina Hrpelje-Kozina v sodelovanju s PGD Materija in Jamarskim društvom Dimnice Koper.

MUZ


Najbolj brano