Kobilarno Lipica bo še naprej vodil Bizjak

Kobilarno Lipica bo še naprej vodil Boštjan Bizjak. Kot je povedala predsednica sveta kobilarne Miranda Groff Ferjančič, ga je namreč svet kobilarne na današnji seji izbral za direktorja s štiriletnim mandatom, medtem ko kobilarno zdaj vodi kot vršilec dolžnosti.

Kobilarno Lipica bo še naprej vodil Boštjan Bizjak. Foto: Marica Uršič Zupan
Kobilarno Lipica bo še naprej vodil Boštjan Bizjak. Foto: Marica Uršič Zupan

LIPICA > Na razpis so se prijavili sicer štirje kandidati, največ članov sveta zavoda pa je prepričal prav Bizjak.

Bizjaka je zdaj izvolil svet zavoda, njegov mandat pa mora potrditi še vlada. To se mora zgoditi še pred koncem oktobra, ko Bizjaku poteče enoletno obdobje vršilca dolžnosti direktorja, je še povedala Groff Ferjančičeva.

Bizjak kot v. d. direktorja vodi tudi družbo Lipico Turizem, ki je od februarja v upravljanju Slovenskega državnega holdinga. Lipica Turizem se otepa finančnih težav. Sindikat opozarja, da je treba problem Lipice Turizma rešiti do jeseni, sicer napoveduje protest in stavko. Medtem pa se pogovarjajo o tem, ali naj hčerinsko družbo znova združijo s kobilarno, za katero pa bo treba postaviti strategijo razvoja.

V Kobilarni Lipica sicer potekajo obsežna prenovitvena dela, najobsežnejša v zadnjih letih, vredna dobrih pet milijonov evrov in pol. Kljub prenovi raste število obiskovalcev, še več jih pričakujejo v prihodnjih letih.

STA


Najbolj brano