Kadrovali so in prekinili sejo

Kar eno uro so postojnski občinski svetniki v sredo porabili za kadrovske zadeve. Med drugim so imenovali novo občinsko volilno komisijo. Po treh urah in pol pa so se zaradi obstrukcije opozicije tik pred koncem seje nesklepčni razšli.

Pri pobudi, da bi v Postojni imeli več redarjev, ki bi nadzirali 
parkiranje na Tržaški cesti ter nočni javni red in mir, so sejo 
občinskega sveta zaradi obstrukcije  prekinili. Foto: Ambrož Sardoč
Pri pobudi, da bi v Postojni imeli več redarjev, ki bi nadzirali parkiranje na Tržaški cesti ter nočni javni red in mir, so sejo občinskega sveta zaradi obstrukcije prekinili. Foto: Ambrož Sardoč

POSTOJNA > Nova občinska volilna komisija bo mandat nastopila julija. Predsednica bo postala Margareta Srebotnjak Borsellino, njen namestnik Božo Strle, člani pa bodo Tanja Petrovič Bele, Tanja Nabergoj in Dejan Glavač, njihovi namestniki pa Vesna Milavec, Ingrid Inocente in Martin Vidmar.

Dva za ravnatelja OŠ Prestranek

Pred glasovanjem je bilo nekaj razprave o načinu glasovanja. “V kolikor bomo glasovali o posamičnih članih volilne komisije, bomo razmislili glede nadaljnjega dela,” je že v začetku seje z obstrukcijo zagrozil Zvonko Černač (SDS). Nato so o članih volilne komisije glasovali v paketu in jih s 15 glasovi za in dvema proti potrdili.

Občinski svetniki so dali pozitivno mnenje kandidatoma za ravnatelja Osnovne šole Prestranek Nataši Režek Donev in Gvidu Cigaletu. Niso pa podprli kandidature Aleksandre Lorbek. Tudi pri tej točki se je oglasil Černač, ki je opozoril, da je Nataša Režek Donev v trojni vlogi: kot zdajšnja ravnateljica, kot kandidatka za bodočo ravnateljico in kot občinska svetnica. A pred glasovanjem je povedala, da se bo pri glasovanju vzdržala. Končno besedo pri izbiri ravnatelja bo imel svet šole.

V svet Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo so imenovali Mirana Gasparija. Novega predstavnika občine bodo dobile tudi Kraške lekarne in sicer Franca Koščaka.

Pobude so prinesle obstrukcijo

Pri še eni kadrovski zadevi pa se je seja po treh urah in pol zapletla. Med pobudami je Samo Vesel (Lista za mlade) predlagal povečanje števila redarjev. Tako bi bili bolj prisotni v Postojni, saj zdaj premalo nadzirajo parkiranje po pločnikih na Tržaški cesti ter nočni javni red in mir. Robert Pavšič (Mi znamo) je predlagal, naj pobudo podpre še občinski svet. “S tem bi imel podporo, ki bi jo prenesel na svet ustanoviteljic,” je Marentič sprejel predlog za glasovanje.

“Ne, je ne bo imel,” mu je odvrnil Černač in napovedal obstrukcijo, saj glasovanje o tem naj ne bi bilo mogoče. Z njim je odšlo še več svetnikov in z enajstimi svet ni bil več sklepčen. Nadaljevanje seje bo v torek.

HELENA RACE


Najbolj brano