Izplačali nekdanje delavce Kraškega zidarja

Skladno z načrtom poznejše razdelitve prednostnih terjatev so nekdanji zaposleni v Kraškem zidarju danes na svoje tekoče račune dobili še 50 odstotkov priznanih prednostnih terjatev. S tem je stečajna upraviteljica Simona Goriup upnikom v celoti izplačala priznane prednostne terjatve, so sporočili z Obalnega sindikata delavcev gradbenih dejavnosti.

Nekdanji zaposleni v Kraškem zidarju so danes na svoje tekoče račune dobili še 50 odstotkov priznanih prednostnih terjatev Foto: Marica Uršič Zupan
Nekdanji zaposleni v Kraškem zidarju so danes na svoje tekoče račune dobili še 50 odstotkov priznanih prednostnih terjatev Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > Priznane prednostne terjatve so skupaj znašale 3,78 milijona evrov. V sindikatu so zadovoljni, da so nekdanji delavci končno dobili v celoti izplačane vse prednostne terjatve, “a ponovno ne moremo mimo tega, da so tudi bivši vodilni in vodstveni delavci samo iz naslova poplačil prednostnih terjatev prejeli krepko čez 50.000 evrov”.

Med temi po navedbah sindikata še posebej izstopa nekdanji glavni direktor Radoš Lipanje, ki je iz tega naslova dobil dobrih 116.000 evrov, “medtem ko ni malo delavcev, ki so dobili iz istega naslova manj kot tisočaka”.

“To je na žalost še en dokaz, da ni vedno tisto, kar je zakonsko vzdržno, tudi moralno in etično higienično,” so v sindikatu zapisali v sporočilu za javnost. Opozorili so, da se v tem primeru meče v isti koš delavce ter vodilne in vodstvene kadre, ki so zaradi svojega neodgovornega dela celo “nagrajeni” s poplačili, ki “presegajo vsak zdravi razum”.

V sindikatu vodilne delavce družbe ponovno pozivajo, da donirajo v sklad Solidarnost del terjatev, ki so jih dobili iz naslova priznanih terjatev v stečajno maso Kraškega zidarja.

STA


Najbolj brano