Italijani se vračajo v Škocjanske jame

Tako kot v Postojnski jami so se številnih obiskovalcev ob prazničnem koncu tedna razveselili tudi v Škocjanskih jamah, je povedala Jana Martinčič iz marketinške službe Parka Škocjanske jame. Med njimi so prevladovali italijanski gostje, na drugem mestu so bili slovenski, tretji pa nemško govoreči obiskovalci.

Šumeča jama Foto: Arhiv Pšj
Šumeča jama Foto: Arhiv Pšj

DIVAČA > V Škocjanskih jamah so za velikonočne praznike našteli 2000 obiskovalcev.

Po besedah Jane Martinčič že beležijo pozitivne posledice počasnega okrevanja italijanskega gospodarstva, saj se Italijani počasi vračajo in postajajo vse pomembnejši gostje: “Če se po prazničnem obisku pozna celotna turistična sezona, potem si lahko obetamo dobrega obiska. V letošnjih prvih mesecih smo beležili kar za 20 odstotkov večji obisk kot v enakem lanskem obdobju.”

V zadnjih letih je vse več obiskovalcev iz držav Daljnega vzhoda, saj je očitno Unescov znak vse bolj prepoznaven tudi med tujimi obiskovalci.

V Škocjanskih jamah kljub temu še ne razmišljajo o tem, da bi za te goste pripravili avdio vodnike, saj si prizadevajo za pristen odnos vodnikov z obiskovalci.

V pričakovanju večjega turističnega obiska v toplejših mesecih leta so izobrazili 17 novih vodnikov, ki bodo v času največjega obiska jame pomagali pri vodenju.

Domačim obiskovalcem svetujejo, naj Škocjanske jame obiščejo v hladnejših mesecih, saj je takrat manj obiskovalcev in se zato laže posvetijo posameznikom.

V Škocjanskih jamah gostom ponujajo tri različne oglede, večina med njimi pa se po besedah Martinčičeve še vedno odloča za klasični ogled ob velikem kanjonu reke Reke. Od 1. aprila jim je na voljo ogled celotnega jamskega sistema.

STA


Najbolj brano