Iščejo šefa lipiškega turizma

SDH je v sredo objavil razpis za direktorja družbe Lipica turizem, d. o. o. Medtem ko zdaj to mesto začasno zaseda prvi mož Kobilarne Lipica Boštjan Bizjak, si novi lastnik na tem položaju želi menedžerja z izkušnjami ne samo v turizmu, temveč tudi pri sanaciji in prestrukturiranju gospodarskih družb.

Lipiški turizem išče šefa, ki bo razumel turizem in znal 
prestrukturirati družbo Lipica turizem. Foto: Marica Uršič Zupan
Lipiški turizem išče šefa, ki bo razumel turizem in znal prestrukturirati družbo Lipica turizem. Foto: Marica Uršič Zupan

LIPICA, LJUBLJANA > Razpis za delovno mesto direktorja družbe Lipica Turizem, d. o. o., je Slovenski državi holding (SDH) včeraj objavil na svoji spletni strani, dan prej na zaposlitvenem portalu Mojedelo.com, danes na zaposlitvenem portalu zaposlitev.delo.si, v naslednjih dneh pa bodo sledile še objave v treh časopisih, tudi našem. To kaže, da želi SDH k prijavi spodbuditi čim več kandidatov in si tako razširiti nabor.

Poleg zakonsko in kadrovsko določenih pogojev, visokošolske izobrazbe in dveh let delovnih izkušenj na vodstvenih delih SDH od kandidatov pričakuje tudi izkušnje pri prestrukturiranju oziroma saniranju družb na področju turizma in hotelirstva. “Prav tako mora kandidat k prijavi na razpis priložiti tudi program dela oziroma vizijo razvoja družbe Lipica turizem, d. o. o.,” je včeraj pojasnila Nataša Novak iz SDH-ja. Kandidate lahko prijavijo tudi družbe, ki se ukvarjajo s prestrukturiranjem in sanacijo gospodarskih družb na področju turizma in hotelirstva, je še dodala.

Družba Lipica turizem, d.o.o., je bila s spremembo zakona v začetku leta prenešena v last države, ta pa jo je dala v upravljanje SDH-ju. V nekaj mesecih po prevzemu je SDH pripravil zanjo načrt finančnega in poslovnega prestrukturiranja. “Ta je pokazal, da je družbo Lipica Turizem mogoče sanirati in preobraziti v dobičkonosno družbo, ki bi omogočila dodatne prihodke tudi Kobilarni Lipica,” so prepričani v SDH-ju.

SDH je načrt finančnega in poslovnega prestrukturiranja konec marca posredoval vladi, sledilo je “kar nekaj sestankov s predstavniki ministrstva za finance, za gospodarski razvoj in tehnologijo in za kmetijstvo, da bi lahko na podlagi medresorsko usklajenega predloga Vlada RS odločila o ukrepih, predvidenih v zadevnem Načrtu,” so včeraj sporočili z SDH-ja.

Vlada pa odločitve do zdaj še ni sprejela. Da bo to storila čim prej, upajo tudi zaposleni, ki so skupaj s sindikatom gostinskih delavcev za 23. junija povabili v Lipico predstavnike SDH in vseh ključnih ministrstev. Če jih ne bo, bodo zagrozili s stavko.

Družba je sicer z več kot enomesečnim zamikom izplačila plač in potrpljenjem dobaviteljev prebrodila najhujše zimske mesece. Kot je včeraj povedal sindikalni zaupnik Vili Škerjanc, pa še vedno delavcem dolguje potne stroške za april.

MARICA URŠIČ ZUPAN


Najbolj brano