Iščejo dva redarja

Štiri kraške občine, ki imajo skupno medobčinsko redarsko službo, so objavile razpis za dva redarja ali redarki. Rok za prijave se izteka.

Fotografija je simbolična. Foto: Alenka Tratnik
Fotografija je simbolična. Foto: Alenka Tratnik

SEŽANA, KOMEN, DIVAČA, HRPELJE > Občine Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Sežana z javnim natečajem iščejo dva redarja ali redarki v skupni medobčinski redarski službi.

Kandidati morajo imeti najmanj srednjo tehniško ali drugo srednješolsko izobrazbo, pol leta delovnih izkušenj in vozniški izpit B kategorije.

Med zahtevami so tudi opravljeni preizkusi znanja za vodenje prekrškovnih postopkov, za opravljanje nalog občinskega redarstva in za uporabo pooblastil, vendar bodo lahko tisti, ki jih še nimajo, to pridobili naknadno.

Razpis je bil objavljen 11. januarja, rok za prijave pa je kratek - osem dni od objave. Prijave zbira Občina Sežana, podrobnejše informacije o razpisu pa daje Medobčinski inšpektorat in redarstvo. Izbrana kandidata bosta zaposlena za nedoločen čas.

Kraško-brkinske občine so podoben razpis, s katerim bi okrepile medobčinsko redarsko službo, sicer objavile že septembra leta 2014. Odziv nanj je bil izjemen - prijavilo se je čez 80 kandidatov. Toda potem ko so s kandidati opravile razgovore, izbrale primerne in jih celo že poslale na izobraževanje, zaradi pritožb na izbirni postopek niso zaposlile nikogar. MUZ


Najbolj brano