Igre, kres in odličen golaž

Prijeten dan v hladu Črnega dola so v petek preživeli varovanci bistriškega VDC, ki so jih na druženje v naravi povabili bistriški taborniki. Zabavali so se ob družabnih igrah, zakurili taborni ogenj in se okrepčali z okusnim črnodolskim golažem.

Družabne igre, ki so jih pripravili taborniki, so šle varovancem 
VDC dobro od rok in nog. Foto: Tina M. Valenčič
Družabne igre, ki so jih pripravili taborniki, so šle varovancem VDC dobro od rok in nog. Foto: Tina M. Valenčič

ČRNI DOL > Bistrški taborniki iz Roda snežniških ruševcev oziroma iz Kluba starih mačkov, ki sodi pod okrilje Roda, so varovance bistriške enote Varstveno delovnega centra Koper povabili, da z njimi preživijo dan v naravi.

Tako se je v petek tabornikom pod Snežnikom pridružilo 28 varovancev VDC, pa integrirana skupina Doma starejših občanov, osebje obeh ustanov in nekaj prostovoljcev.

Taborniki so jim ob črnodolski koči pripravili zabavne družabne igre, jih popeljali na sprehod po Črnem dolu in jim tudi skuhali odličen črnodolski golaž s polento. Skupaj so tudi prižgali taborni ogenj in posedeli ob njem.

Letošnji izlet je trajal štiri ure, vodja bistriške enote VDC Sonja Munih pa je povedala, da razmišljajo o ponovni uvedbi večdnevnih taborov. "Te smo pred leti že pripravljali, začeli smo s tabori na Tatrah, bili smo na Pavlici, v Paki in pri Novakovem mlinu. V zadnjih letih teh taborov nismo pripravljali, ker so gibalne sposobnosti nekaterih varovancev slabše, sploh za hojo po grdem terenu. Razmišljamo pa spet o večdnevnih taborih, ki bi jih pripravili z manjše skupine," je pojasnila Munihova.

Da se že dogovarjajo za pripravo nekaj dnevnega tabora v prihodnjem letu, je povedal tudi Saša Boštjančič, član Roda snežniških ruševce. V klubu so se o prostovoljni akciji, ki bi jo izpeljali z VDC, pogovarjali že pred dvema letoma, a je lani časa kar nekako zmanjkalo. V sklopu svojih prostovoljnih akcij pa so lani obnovili streho hiše družine iz Rečice. TMV


Najbolj brano