Igor Batista se bo presedel na najvišji stolček

Igorju Batisti, dosedanjemu tehničnemu direktorju, se nasmiha direktorsko mesto v ilirskobistriški Komunali. Nadzorni svet ga je izmed šestih prijavljenih kandidatov, ki so prišli v ožji izbor, v imenovanje občinskemu svetu predlagal le dva dni po volitvah.

Igor Batista je, deloma tudi samokritično, priznal, da je dela v Komunali še  veliko in da so se doslej spremembe na bolje dogajale prepočasi
Igor Batista je, deloma tudi samokritično, priznal, da je dela v Komunali še veliko in da so se doslej spremembe na bolje dogajale prepočasi 

ILIRSKA BISTRICA > V Ilirski Bistrici se je včeraj hitro razširila vest, da se bo na direktorski stolček v Komunali Ilirska Bistrica najverjetneje zavihtel kar njen dosedanji tehnični direktor Igor Batista. Nadzorni svet je namreč v torek soglasno sprejel odločitev, da ga predlaga v imenovanje občinskemu svetu.

Potem ko je še en županski mandat dobil Emil Rojc, odločitev o predlaganju Batiste ni posebej presenetila, je pa požela nekaj kritičnih opazk, da se je s tem zgodilo prvo politično kadrovanje po volitvah. Batista, ki je na letošnjih volitvah sicer kandidiral tudi za župana, je bil namreč ponovno izvoljen v občinski svet na listi Zveze za Primorsko, v prejšnjem mandatu pa je veljal za Rojčevega zaveznika.

Nadzorniki so izbrali, odločila bo politika

Te izbire ne bi povezoval z drugimi zadevami. Na pod- lagi pregleda vse dokumentacije in opravljenih razgovorov smo ocenili, da ima gospod Batista takšne izkušnje in program, ki bodo prispevali k uspešnemu vodenju podjetja. Nadzorni svet je svoje delo opravil in dal predlog, politika bo pa odločila,” je pojasnil Ivan Barba, predsednik nadzornega sveta. Dodal je, da je bil postopek dolgotrajen, ker je na razpis prispelo kar 21 prijav. Rok za prijavo se je sicer iztekel že pred mesecem dni.

Nadzorni svet je razgovore opravil s šestimi kandidati, ki so izpolnjevali vse pogoje. Vsi štirje nadzorniki, poleg Barbe še Darinka Antonič in Stojan Jagodnik kot predstavnika zaposlenih ter Dragica Kastelic Boštjančič, zaposlena v občinski upravi, pa so nazadnje predlagali Batisto. Iz postopka je bil zaradi navzkrižja interesov izločen peti član nadzornega sveta Miha Jenko, ker se je tudi sam prijavil na razpis.

Metla je potrebna tudi na Komunali

Igor Batista nam je na vprašanje o svojem programu za izboljšanje poslovanja v Komunali, ki je tarča številnih kritik, odvrnil, da je v programu poleg kadrovskih zadev, prostorskih pogojev in opreme opredelil tudi ločeno zbiranje odpadkov, česar v Ilirski Bistrici doslej še niso uvedli. “Tisti, ki so pobliže spremljali moje delovanje v minulih treh letih na Komunali, lahko pritrdijo, da določene spremembe na bolje so, a še premile in prepočasne. Prepočasi smo se odzivali na potrebe občanov in ena od teh je tudi ločeno zbiranje odpadkov. Drugo pa je obnova vodovodnega omrežja in izgradnja kanalizacijskih sistemov ter njihovo priključevanje na čistilne naprave, pri čemer pa bo morala Komunala delati z roko v roki z občino,“ je naloge nanizal Batista.

Na vprašanje, ali gre iz predloga njegovega imenovanja sklepati, da bo kot občinski svetnik tudi v bodočem mandatu v županovi koaliciji, pa je odgovoril: “Po drugem krogu se z županom nisem nič pogovarjal. Pred drugim krogom pa nismo dali javne podpore nobenemu kandidatu. Povedal sem, da bova s sosvetnikom, tako kot doslej, podpirala vse dobre projekte,” je še poudaril Batista.VERONIKA R. ŽENKO


Najbolj brano