Hiša kulture 3 x 3

V pivški Hiši kulture drevi ob 19. uri začenjajo novo sezono z razstavo Hiša kulture 3 x 3 - Trije programi v treh letih, na kateri predstavljajo delovanje galerije v zadnjih treh letih.

Pivška Hiša kulture je ena redkih ustanov v okolici, v kateri so 
možne grafične delavnice. Foto: Arhiv Hiše Kulture
Pivška Hiša kulture je ena redkih ustanov v okolici, v kateri so možne grafične delavnice. Foto: Arhiv Hiše Kulture

PIVKA > Delovanje galerije se je v zadnjih treh letih izkristaliziralo v tri programske sklope. Najpomembnejši in najobsežnejši je razstavni program, ki vključuje osem gostujočih razstav sodobne umetnosti na leto. Kuratorka razstavnega programa je Mojca Grmek, sicer tudi vodja Hiše kulture.

Ob razstavah pod vodstvom akademske slikarke in pedagoginje Tanje Milharčič poteka izobraževalni program za otroke in mlajše mladostnike, izvajajo ustvarjalni program vezan predvsem na možnosti, ki jih ponuja grafični atelje. Dela, ki nastajajo v okviru ustvarjalnega programa pod vodstvom akademskega slikarja Leona Zuodarja, bodo predstavili novi stalni razstavi. Uredili so jo v Erikovi sobi, manjšem razstavnem prostoru, prvič pa odprli prav nocoj. Spremljevalna otroška ustvarjalna delavnica bo jutri ob 10. uri za otroke od 3. do 5. leta in ob 11. uri za otroke od 6. leta dalje. VRŽ


Najbolj brano