Gornji tok Bistrice je zablestel

Po dolgih letih, ko nihče ni imel za mar z naplavinami in nesnago pokrito dno korita in okolice reke Bistrice, se je vendarle nekaj premaknilo.

 Foto: Simon Šajn
Foto: Simon Šajn

ILIRSKA BISTRICA > “Odgovorni so spoznali, da je biseru našega mesta treba priskočiti na pomoč in vložiti nekaj truda in denarja v obnovo, saj si bistra voda Bistrica to zasluži,” je povedal Simon Šajn. Tako so mostiček in zidovi ob strugi kar zasijali, saj so z njih očistili divje zelenje, breg pa na novo tlakovali z naravnim kamnom. “Okolica je praznično zadihala in z njo prebivalci starega mestnega jedra, ki vsako obnovo z navdušenjem pozdravljamo,” pravi Šajn.

Dobro se je ob tem odrezala Krajevna skupnost Ilirska Bistrica, ki jo vodi predsednik Saša Batista. Krajevna skupnost je namreč uredila okolico struge Bistrice in postavila kotičke za počitek. Te bodo z veseljem uporabljali ne samo domačini, marveč tudi obiskovalci starega mestnega jedra, ki še posebej v teh vročih poletnih dneh ponuja prijetne kotičke ob vodi. Prebivalci Gornjega kraja so to dokazali preteklo soboto, ko so obnovo struge in okolice proslavili s piknikom. NR


Najbolj brano