“Gasilke se ne naredijo, gasilke se rodijo”

Izdajanje bolj ali manj izvirnih in provokativnih koledarjev je med prostovoljnimi gasilskimi društvi vse bolj priljubljen način zaver pridobivanje prepotrebnih sredstev za nakup opreme in delovanje. Pred fotografski objektiv so se prvič postavile tudi pogumne članice Prostovoljnega gasilskega društva Hruševje in za leto 2016, v katerem društvo praznuje 120-letnico, izdale koledar.

 Foto: Arhiv Pgd Hruševje
Foto: Arhiv Pgd Hruševje

HRUŠEVJE > “Članice Prostovoljnega gasilskega društva Hruševje smo se za izdelavo koledarja odločile z namenom, da predstavimo dejavnost našega društva in da dokažemo, da je lahko koledar lep in dober tudi, če nismo pomanjkljivo oblečene,” nam je v imenu ženskih predstavnic društva, enega redkih, ki se lahko pohvali s tako velikim številom aktivnih članic, povedala Suzana Gruden.

Nastalo je 12 kakovostnih motivov, na katerih sta fotografa Luka Rebol in Matjaž Klein članice ujela pri ponazoritvi situacij, tudi nevarnih, s katerimi se srečujejo pri svojem gasilskem delovanju.

Kot so hruševske gasilke že večkrat dokazale, so takrat, ko gre za gasilstvo, enotne in vedno pripravljene pomagati. Celoten izkupiček od prodaje koledarjev bodo članice namenile društvu za nakup obvezne opreme gasilskega doma. Tega trenutno gradijo s pomočjo Občine Postojna, opremo zanj pa mora zagotoviti društvo samo.

“Povod za nastanek koledarja pa je tudi praznovanje 120-letnice društva, ki jo bomo obeležili letos in za katero tudi potrebujemo sredstva, saj že po tradiciji brez gasilske slovesnosti in veselice ne gre,” nam je še povedala Grudnova.

Koledar, ki stane 10 evrov oziroma osem evrov pri naročilu več kot 50 koledarjev, je mogoče naročiti prek elektronskega naslova operativa.pgdh@gmail.com oziroma ga prevzeti na sedežu društva.VRŽ


Najbolj brano