Formalne koalicije ne bo

Novi-stari pivški župan Robert Smrdelj si želi, da bi načelo delovanja pivške politike tudi v novem mandatu ostalo enako: če se s čim ne strinjaš, predlagaj boljšo rešitev.

Nov občinski svet Občine Pivka sestavljajo Siniša Čeligoj, Stanko Kapelj, Jožica Šuštaršič, Pavel Sedmak, Majda Žužek, Ernest Margon, Miha Smrdelj, Luka Kaluža, Majda Radivo, Katarina Zafran, Jadran Brožič, Andrej Sedmak, Irena Sušelj Šajn, Edvard Foto: Simon Avsec
Nov občinski svet Občine Pivka sestavljajo Siniša Čeligoj, Stanko Kapelj, Jožica Šuštaršič, Pavel Sedmak, Majda Žužek, Ernest Margon, Miha Smrdelj, Luka Kaluža, Majda Radivo, Katarina Zafran, Jadran Brožič, Andrej Sedmak, Irena Sušelj Šajn, Edvard Foto: Simon Avsec

PIVKA > Štiriletni mandat je s četrtkovo ustanovno sejo uradno začelo tudi 17 pivških svetnikov iz osmih list oziroma strank. Med njimi je devet novih in kar sedem žensk, medtem ko so v prejšnjem mandatu ženske barve zastopale le tri svetnice. Na prvi seji, ki jo je v skladu z zakonodajo vodil najstarejši član novoizvoljenega občinskega sveta Edvard Štavar, so brez zapletov potrdili mandate članov občinskega sveta in ugotovili ponovno izvolitev župana Roberta Smrdelja. Imenovali so tudi že komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo bodo v tem mandatu sestavljali Irena Sušelj Šajn (SLS), Boris Rebec (SMC), Jožica Šuštaršič (DeSUS), Majda Radivo (SDS) in Ernest Margon (NSi).

Svetniki so bili soglasni, da se bodo zavzemali za sodelovanje in konstruktivne razprave. “Želim si, da bi nadaljevali tradicijo v pivški politiki - čim bolj konstruktivno delovati in v čim večji meri uskladiti svoje poglede in doseči čim širši konsenz,” je za PN po seji povedal župan Smrdelj in dodal, da formalne koalicije zato ne bo.

Že pred sejo so se na koordinaciji vseh list načelno dogovorili o razdelitvi mandatov v odborih in komisijah, pri čemer si bodo prizadevali čim bolj uskladiti interese. Dokončni predlog razdelitve bodo pripravili do prihodnje seje, je povedal župan. Odločitev glede podžupana(ov) pa bo sprejel v roku enega meseca, saj ne želi, da bi bila kombinatorika pri oblikovanju občinskega sveta in delovnih teles vezana na podžupansko mesto.

VRŽ


Najbolj brano