Dva stanovalca sta v domu že 25 let

V slavnostnem vzdušju ob glasbi učencev ilirskobistriške glasbene šole, veselih zvokih Brkinskega tria in torti velikanki so v ilirskobistriškem Domu starejših občanov obeležili 25-obletnico delovanja.

Ob 25-letnici doma so bistriškim stanovalcem zaigrali tudi 
mladi. Foto: Tina M. Valenčič
Ob 25-letnici doma so bistriškim stanovalcem zaigrali tudi mladi. Foto: Tina M. Valenčič

ILIRSKA BISTRICA > “Stene vsake hiše hiše so hladne, če jih ne pogrejejo človeška toplina, prijaznost, prijateljstvo, razumevanje in medsebojna pomoč, ki jo lahko nudimo drug drugemu. Vsak dan živimo kot velika družina in zato se poleg stanovalcev trudimo tudi zaposleni,” je zbrane stanovalke in stanovalce doma, njihove svojce in goste pozdravila v.d. direktorice Milena Končina. Da je dom za bistriško skupnost zelo pomemben, je poudaril tudi bistriški župan Emil Rojc.

Dom je sicer prvim stanovalcem odprl vrata 11. oktobra 1991 in vse od začetka v njem prebivata dva stanovalca, Silva Šoštarič in Jože Barba, ki so ju počastili z darilom. Posebno zahvalo pa je za prostovoljno delo in pomoč prejela tudi stanovalka Dušica Cerjak.

V domu danes prebiva 231 stanovalk in stanovalcev. V novega četrt stoletja pa vstopa z novo, sodobnejšo vizijo izvajanja storitev na način, ki bo usmerjen k stanovalcu. V ta namen se bodo lotili prenove glavne stavbe doma, načrtujejo pa tudi gradnjo nove stavbe.

Za dobro vzdušje so na slovesnosti poleg učencev bistriške glasbene šole in Brkinskega tria poskrbeli še Alenka Penko, Polona Zadnik in stanovalci doma. TMV


Najbolj brano