Drsališče se je dobro prijelo

Na trgu pred hotelom Kras za zimske radosti tudi letos skrbi drsališče, ki se je že lani izkazalo kot zelo dobrodošla popestritev vzdušja v mestu.

Drsališče ne sameva niti ob dopoldnevih, saj se takrat na njem  rekreirajo organizirane ali šolske skupine. Tako je bilo tudi včeraj dopoldne. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Drsališče ne sameva niti ob dopoldnevih, saj se takrat na njem rekreirajo organizirane ali šolske skupine. Tako je bilo tudi včeraj dopoldne. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > Drsališče je, tako kot lani, postavilo domače podjetje Studio Proteus v sodelovanju s partnerji, odprto pa bo do konca februarja.

“Drsališče v Postojni se je prijelo. Že lani, ko mu vreme sicer ni bilo ravno naklonjeno, je bilo videti, da je dobro sprejeto, letos pa je, ko je le možno, polno. Dobro so ga sprejele tudi šole, zato je zasedeno tudi dopoldan,” nam je povedal Ernest Zakarija, direktor podjetja Studio Protesus.

Medtem ko so montažno drsališče lani najeli, so ga letos kupili. “Računam, da bomo čez leto ali dve prišli s stroški na čisto. Postavitev je podprla tudi Občina Postojna in pomagala tudi pri stroških,“ je pojasnil, da se bo glede na dober obisk izšla tudi računica.

Ob drsališču letos stoji tudi stojnica z gostinsko ponudbo, ki na kozarček kuhanega vina ali čaja privablja tudi druge občane, željne prijetnega druženja v mestu.

Drsanje je mogoče vsak dan med 7. in 15. uro za organizirane skupine po predhodnem dogovoru, sicer pa vsak dan v tednu med 16. in 21. uro, ob koncih tedna in praznikih pa od 10. do 21. ure. Za drsalce z lastnimi drsalkami znaša cena enourne rekreacije 2,5 evra. Vstopnica z vključeno izposojo drsalk pa je pol evra dražja. VRŽ


Najbolj brano