Dražba kamnoloma Mali Medvejk neuspešna

Današnja dražba premoženja Kraškega zidarja v stečaju je bila neuspešna, je pojasnila stečajna upraviteljica Simona Goriup. Za kamnolom Mali Medvejk v bližini Sežane z izklicno ceno 4,9 milijona evrov se je sicer zanimal en ponudnik, ki pa je ponudil prenizko ceno. Prav tako ni bil prodan sklop gradbenih objektov in parcel v Sežani.

Današnja dražba premoženja Kraškega zidarja v stečaju je 
bila neuspešna, je pojasnila stečajna upraviteljica Simona 
Goriup. Foto: Marica Uršič Zupan
Današnja dražba premoženja Kraškega zidarja v stečaju je bila neuspešna, je pojasnila stečajna upraviteljica Simona Goriup. Foto: Marica Uršič Zupan

LJUBLJANA > Poleg kamnoloma je stečajna upraviteljica danes neuspešno iskala kupca tudi za sklop skoraj 62.000 kvadratnih metrov gradbenih objektov in nepozidanih parcel v Sežani za 5,97 milijona evrov ter nepozidana stavbna zemljišča pri Fernetičih za dva milijona evrov.

V sredo je sicer Goriupova na dražbi v Ljubljani uspela prodati nedokončan poslovno-stanovanjski objekt Tribuna v Ljubljani, kupec družba MM SVTK v lasti Blaža Miklavčiča je zanj odštel 2,4 milijona evrov.

Objekt Tribuna stoji ob Karlovški cesti v Ljubljani, v njem pa je predvidenih 76 stanovanj in pet poslovnih prostorov. Na objektu je imela ločitveno pravico banka Unicredit. Izklicna cena na dražbi z zniževanjem cene je bila 4,65 milijona evrov.

Kupec je družba MM SVTK, katere družbenika sta Blaž Miklavčič in njegova družba MM TEH. Prek slednje je Miklavčič tudi največji lastnik GH Holdinga, kjer je tudi predsednik upravnega odbora.

STA


Najbolj brano