Dražba Alukomnovih hal ni pritegnila nobenega kupca

Včerajšnja dražba nepremičnin podjetja Alukomen v stečaju je bila neuspešna. Za nakup 6220 kvadratnih metrov velikih hal, ki so bile skupaj s pripadajočim zemljiščem naprodaj za izklicno ceno 2,172.900 evrov, se ni zanimal nihče.

Za včeraj je bila za Alukomnove hale v Komnu razpisana že 
druga dražba, a se za nakup 6220 kvadratnih metrov pokritih 
površin po izklicni ceni 2,172.900 evrov ni zanimal nihče.

 Foto: Petra Mezinec
Za včeraj je bila za Alukomnove hale v Komnu razpisana že druga dražba, a se za nakup 6220 kvadratnih metrov pokritih površin po izklicni ceni 2,172.900 evrov ni zanimal nihče.  Foto: Petra Mezinec

KOMEN > “Ne, za nepremičnine Alukomen ni bilo nobenega vplačila, niti zanimanja za nakup,” je včeraj za Primorske novice povedala stečajna upraviteljica družbe Alukomen v stečaju Marina Pilej.

Tako je propadel že drugi poskus, da bi unovčila del stečajnega premoženja. Prvič je 6220 kvadratnih metrov velike poslovne prostore in 14.769 kvadratnih metrov veliko zemljišče, na katerem stojijo, skušala prodati avgusta lani. Izklicna cena 2,768.200 evrov ni privabila nobenega kupca, zato je za drugo dražbo, ta je bila napovedana za včeraj, izklicno ceno znižala na 2,172.900 evrov. A tudi ta ni bila dovolj vabljiva, saj varščine za dražbo ni vplačal nihče in dražbe sploh ni bilo.

“Seveda! Kdo bo kupil po taki ceni!” je propadlo dražbo včeraj komentiral Marko Bandelli, župan Občine Komen, ki je že decembra začela zbirati zainteresirane podjetnike za odkup manjših delov nekdanjih hal. “Zbrali smo jih že za 2500 kvadratnih metrov, nekaj bi kupila tudi občina, da bi imela za potrebe režijskega obrata. Upam, da se bodo dogovorili, površine razparcelirali in prodali po kosih,” je povedal Bandelli.

Stečajna upraviteljica Marina Pilej je na vprašanje, ali bo sledila tem predlogom, včeraj za naš časnik povedala: “V tem trenutku ne morem odgovoriti ničesar.” Poleg nje bo o tem odločala tudi DUTB, ki je prevzela del terjatev Alukomna.

Poznavalci pa ob tem opozarjajo, da je bila izklicna cena tudi ob drugi dražbi sicer krepko previsoka. Čeprav se uradno prodajajo kot poslovne površine, gre namreč v resnici za stare in odslužene hale, ki stojijo na sicer zazidljivem zemljišču. Cene teh pa na Komenskem ne presegajo 20 do 25 evrov za kvadratni meter.

MARICA URŠIČ ZUPAN


Najbolj brano