Dobrodelni koncert za postojnsko porodnišnico

“Prav je, da se na zdravnike spomnimo tudi, ko jih ne rabimo. Da jim samo rečemo hvala,” meni Tanja Vidic Goršak, pobudnica dobrodelnega koncerta za postojnsko porodnišnico Iz malega zraste veliko, ki bo v nedeljo, 20. novembra, v Šolskem centru Postojna.

Pobudnica in voditeljica dobrodelnega koncerta Tanja Vidic 
Goršak z direktorjem postojsnke porodnišnice Aleksandrom 
Merlom. Foto: Aleš Goršak
Pobudnica in voditeljica dobrodelnega koncerta Tanja Vidic Goršak z direktorjem postojsnke porodnišnice Aleksandrom Merlom. Foto: Aleš Goršak

POSTOJNA > Koncert je namenjen zbiranju sredstev za postelje za porodnice, na njem pa bo nastopilo več kot 15 glasbenikov in glasbenic, med njimi številni, ki jim je v trenutku, ko so postali starši, stalo ob strani osebje Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna na čelu z direktorjem Aleksandrom Merlom.

Med njegovimi pacientkami je bila tudi moderatorka na Radiu Veseljak Tanja Vidic Goršak. “Dr. Merlo me je ganil, ker je človek. Ni vzvišen. Imam grozen strah pred zdravniki in on je to razumel in mi pomagal. Dobrodelni koncert je zahvala njemu in drugim zdravnikom ter zdravstvenim delavcem, ki svoj poklic opravljajo s takšnim čutom do ljudi,” je pojasnila.

Z denarjem, ki ga bodo zbrali od prodanih vstopnic, bodo porodnišnici pomagali do novih postelj za porodnice. Vstopnice so za 10 evrov na voljo na Petrolovih bencinskih servisih, posslovalnicah Pošte Slovenije, na portalu eventim.si in v postojnskem lokalu Time out caffe.

V Šolskem centru Postojna se bodo ob 17. ure dalje vrstili nastopi Tanje Žagar, Slavka Ivančića, Mance Špik, Anike Horvat, Saše Lendero, Wernerja, ansamblov Pogum, Akordi, Erazem, ČukovinPlesnega mesta ter številnih drugih.

Lepe vtise ob rojstvu dveh dečkov sta iz postojnske porodnišnice odnesla člana postojnskega ansambla Erazem, pevka in harmonikar Maja in Vili Marinšek. "Vsak porod zase je bil seveda posebna izkušnja. Maksu je na svet pomagala babica Minka, Vitu pa babica Alenka. Za osebje porodnišnice lahko rečem, da so bili ob obeh veselih dogodkih zelo profesionalni ter obenem prijazni, skrbni in ustrežljivi. Z njimi smo se počutili zelo varno, sproščeno in istočasno domače. Poskrbeti znajo za res sanjski porod, tudi če se to sliši še tako nemogoče,” sta opisala svojo izkušnjo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano