Dobri vodniki poznajo zgodbe

Mednarodni dan turističnih vodnikov so obeležili tudi v Ilirski Bistrici.

Na Bistriškem  turistični vodniki obiskovalcem pokažejo tudi zanimive vodne poti.
Na Bistriškem turistični vodniki obiskovalcem pokažejo tudi zanimive vodne poti. 

ILIRSKA BISTRICA > Lokalni turistični vodnici Milojka Primc in Sandra Grudenić sta gostili učence bistriške osnovne šole Dragotina Ketteja in učence osnovne šole Toneta Tomšiča iz Knežaka. Skupaj so se sprehodili po bistriških vodnih poteh in si ogledali muzejsko zbirko Hodnikov mlin. Tako so se pridružili ostalim društvom, muzejem, galerijam, zavodom in posameznim vodnikom, ki so skupaj pripravili kar 56 različnih dogodkov v 25 slovenskih mestih. Turističnih ogledov znamenitosti kot tudi raznih izobraževanj o tej problematiki se je udeležilo skupaj več kot 800 posameznikov.

“Odziv obiskovalcev je bil odličen in navdihujoč. Vsi so poudarili, da živijo v lepem kraju z bogato dediščino. Razkrite zgodbe so oživele marsikatero pozabljeno zgradbo,” je povedala Milojka Primc, sicer tudi predsednica bistriškega turističnega društva.

Poglavitni namen dneva je bil predstaviti delo in pomembnost turističnega vodnika za lokalno skupnost. Kot je dejala Primčeva, so se nekateri vodniki odločili za krajše klasično vodenje, drugi za izpostavitev posebnosti kraja, za katere ob običajnih vodenjih ni dovolj časa, tretji za predstavitev novih produktov. V društvih, zavodih in ustanovah, ki se ukvarjajo s turizmom, poudarjajo, da je izjemno pomembno nenehno izobraževanje vodnikov, obenem pa se od njih pričakuje tudi dinamičnost. Vsi skupaj pa že snujejo ideje, na kakšen način bodo ta dan obeležili prihodnje leto.KKV


Najbolj brano