Do petka več preletov letal

Na osrednjem vadišču Slovenske vojske (SV) Poček bo do petka usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja, na katerem sodelujejo šolani usmerjevalci iz enot SV ter zračnih in kopenskih sil ZDA, ki imajo sedež v Nemčiji oziroma Italiji, so sporočili iz SV. Območje usposabljanja bodo v tem času preletavala letala.

Na osrednjem vadišču Slovenske vojske (SV) Poček bo do petka  usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja, na katerem sodelujejo šolani usmerjevalci iz enot SV ter zračnih in kopenskih sil ZDA, ki imajo sedež v Nemčiji oziroma Italiji, so sporočili iz Foto: Aag
Na osrednjem vadišču Slovenske vojske (SV) Poček bo do petka usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja, na katerem sodelujejo šolani usmerjevalci iz enot SV ter zračnih in kopenskih sil ZDA, ki imajo sedež v Nemčiji oziroma Italiji, so sporočili iz Foto: Aag

POSTOJNA > Usposabljanje podpirajo štiri letala F-16, ki bodo območje preletavala vsak dan v določenih časovnih presledkih od 9.30 do 12. in od 13. do 15. ure. Letela bodo na višinah med 400 in 5000 metri. Usposabljanje, ki ga organizira 72. brigada, je za usmerjevalce združenega ognja del vsakoletnih obveznosti za obnovitev licence, pravijo v SV.

Slovenska vojska za začetno usposabljanje uporablja letala Pilatus PC-9 M Hudournik. Za nadaljevalno urjenje in obnavljanje licenc, ki usmerjanje združenega ognja približuje stvarnim razmeram na bojišču, so ustreznejša hitrejša letala, kot je na primer F-16, so pojasnili v SV.

STA


Najbolj brano