Delničarji Plame-pur imenovali nov upravni odbor

Delničarji družbe Plama-pur so na današnji skupščini imenovali štiri člane upravnega odbora. Nova-stara člana bosta od torka Bojana Vinkovič in Marko Konič, ki se jima bosta pridružila še Jože Ceglar in Franc Frelih, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.

Delničarji družbe Plama-pur so na današnji skupščini imenovali štiri člane upravnega odbora. Foto: Danijel Cek
Delničarji družbe Plama-pur so na današnji skupščini imenovali štiri člane upravnega odbora. Foto: Danijel Cek

PODGRAD > Največji delničar v družbi je AG, ki v njej obvladuje 50 odstotkov. Lastnika sta še Plasta s 25,02-odstotnim deležem in Termoplasti-Plama s 24,98-odstotnim deležem. AG je konec avgusta sklenil, da bo svoj delež v družbi prodal, za svetovalca pri poslu pa je pooblastil družbo P&S Capital.

Pred tem so lastniki Plame-pur uredili svoje odnose in v sporu sklenili sodno poravnavo glede lastniških deležev. Takrat sta iz upravnega odbora kot del te poravnave odstopila predsednik Aleš Musar in njegova namestnica Marjanca Drame.

Plama-pur, ki izdeluje plošče, folije, cevi in profile iz plastičnih mas, je v prvem polletju ustvarila 19,1 milijona evrov prihodkov, kar je odstotek več kot v enakem obdobju lani. Čisti polletni dobiček družbe pa je narasel za tri odstotke na 1,7 milijona evrov.

STA


Najbolj brano