Darila, delavnice in razstava

Bistriške otroke iz socialno šibkejših družin je Miklavž obiskal že včeraj. Oglasil se je v prostorih bistriškega Rdečega križa in jim poleg daril pripravil tudi delavnice in prijetno druženje.

Otrokom je v prostorih bistriškega RK Miklavž pustil darila. Foto: Tina M. Valenčič
Otrokom je v prostorih bistriškega RK Miklavž pustil darila. Foto: Tina M. Valenčič

ILIRSKA BISTRICA > Društvo prijateljev mladine, Dekanijska Karitas, sedem bistriških osnovnih šol, bistriški vrtec, skavti, Oranž bar in bistriški Rdeči križ so tudi letos v goste povabili Miklavža, da bi obdaril bistriške otroke iz socialno šibkejših družin, ki tudi sicer prejemajo humanitarno pomoč.

Ideja o obdarovanju teh otrok se je porodila že pred tremi leti. “Nikjer namreč nismo zasledili, da bi se obdarovalo otroke, ki so prejemniki humanitarne pomoči,” je pojasnila sekretarka bistriškega Rdečega križa Jožica Vidmar. Prvo leto so tako obdarili le tiste, ki so dobivali pomoč prek Rdečega križa. Lani pa se je obdarovanje razširilo na več partnerjev. “Šlo je za velik projekt, obdarjenih je bilo približno 160 otrok,” je dejala Vidmarjeva.

Ker pa so ugotovili, da gre za organizacijsko prevelik zalogaj, so se letos odločili, da bodo obdarovali le šoloobvezne otroke, ki sicer prejemajo pomoč Karitasa in Rdečega križa.

“Pričakovati je približno 80 otrok. Poudarek seveda ni na samih darilih, ki sicer vsebujejo sladkarije, igrače, učila, higienske pripomočke. Bistveno je, da otrokom pripravimo delavnice, da se družijo in si ogledajo razstavo, ki so jo zanje pripravili otroci osnovnih šol iz bistriške občine ter obeh vrtcev,” je še povedala Vidmarjeva.

TMV


Najbolj brano