Danes v Lipici obeležujejo 435. letnico kobilarne

Kobilarna Lipica z današnjo prireditvijo in vsem dogajanjem ob Dnevu Lipicanca obeležuje 435. letnico kobilarne. Na gala predstavi na lipiškem hipodromu bodo ob 15. uri nastopili najlepši lipicanski žrebci na vajetih jahačev Lipiške klasične šole jahanja, so sporočili iz Kobilarne Lipica.

 Foto: Lea Kalc Furlanič
Foto: Lea Kalc Furlanič

LIPICA > Kot posebni gost se jim bo pridružil "Leteči Francoz" Lorenzo s svojim programom in drznimi akrobacijami. Nastopil bo s svojima najbolj priljubljenima točkama, s katerima je postal svetovna zvezda in do danes navdušil občinstvo v več kot 28 državah sveta.

Gostje predstave bodo tudi jahači Promocijske skupine PRC Krumperk Biotehniške fakultete.

Ob vrhuncu praznovanja 435. obletnice Kobilarne Lipica si bosta lipiška kobilarna in avstrijska kobilarna Piber izmenjali dragoceni darili - plemeniti lipicanski kobili. Slovesna predaja in stisk rok v. d. direktorja Kobilarne Lipica Boštjana Bizjaka ter direktorja avstrijske državne kobilarne Piber Maxa Dobretsbergerja bosta na simbolni ravni naznanila novo obdobje uspešnega povezovanja med evropskimi lipicanskimi kobilarnami. Kot so zapisali v Kobilarni Lipica, pomeni to predvsem popolno podporo pobudi za vpis vseh lipicanskih kobilarn na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine, ki ga bo vodila Kobilarna Lipica, izvorna kobilarna lipicanske pasme konj.

Praznovanje bo že od 10. ure dalje spremljal celodnevni program za družine in otroke, zato prireditelji na lipiškem hipodromu v lepem vremenu pričakujejo obisk več kot 10.000 obiskovalcev. Med njimi bo tudi več kot 200 vabljenih gostov iz sveta politike in gospodarstva, ustanov in strokovnih krogov ter drugih uglednih gostov. Osrednji del praznovanja pa se bo začel ob 14.30 s slovesnim sprevodom nastopajočih.

STA


Najbolj brano