Da boj za obstoj ne bi bil več potreben

Emil Škrl ki ga Kraševci, Vremci in Brkinci poznajo kot dolgoletnega predsednika medobčinskega združenja borcev za vrednote NOB Sežana, je v petek v “domačih” Vremah predstavil knjigo Pot mojega življenja.

O svojih partizanskih in drugih spominih, ki jih je zbral v knjiga 
Pot mojega življenja,  je Emil Škrl spregovoril v pogovoru z 
Magdaleno Svetina Terčon.
O svojih partizanskih in drugih spominih, ki jih je zbral v knjiga Pot mojega življenja, je Emil Škrl spregovoril v pogovoru z Magdaleno Svetina Terčon.  

FAMLJE > V fameljski večnamenski dvorani se je v petek zvečer zbralo več kot sto ljudi, da bi prisluhnili predstavitvi knjige svojega sokrajana Emila Škrla, znanega tudi s partizanskim imenom Bolte. O knjigi Pot mojega življenja se je z njim pogovarjala Magdalena Svetina Terčon, odlomke iz knjige pa sta prebrali Jožica Ivančič in Maruška Cerkvenik, članici organizatorja predstavitve, domačega društva TKŠD Urbanščica. V pozdravnem govoru sta avtorjevo delo pozdravili tudi divaška županja Alenka Dovgan Štrucl in predsednica društva ter občinska svetnica Mirjam Frankovič Franetič.

Avtor pred kratkim izdane knjige je poudaril, da z delom prenaša spomine na prihodnje rodove z namenom, da prikaže vsaj del življenja in trpljenja slovenskega in predvsem primorskega človeka. “Delo poklanjam prihodnjim rodovom z željo, da se jim ne bi bilo treba nikoli boriti za obstoj in lastno svobodo, kot se je bilo potrebno nam,” je dejal zbranim. S tem namenom je knjigo podaril tudi ravnateljici Osnovne šole dr. Bogomirja Magajne v Divači Damijani Gustinčič.

V kulturnem programu ob predstavitvi knjige so sodelovali še moški pevski zbor Slavnik iz Hrpelj, pevska skupina Kulturnega društva Borjač iz Sežane, harmonikar Mitja Polh z Barke ter domači pesnik Franc Magajna iz Dolnjih Vrem, po uradnem delu pa je sledilo še prijetno druženje s krajani, s predstavniki Združenja borcev za vrednote NOB Sežana, Divača in Vreme, ki so ob spremljavi harmonikarja skupaj s pevci prepevali do poznih ur. NR


Najbolj brano