DUTB prodaja terjatve do podjetja Javor Pivka v likvidaciji

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je danes v časniku Finance objavila razpis za zbiranje ponudb za odkup terjatev do družbe Javor Pivka v likvidaciji. Terjatve s pripadki in stranskimi pravicami znašajo 8,7 milijona evrov. Rok za oddajo ponudb se izteče 22. maja ob 14. uri.

Javor ima  za 23 milijonov obveznosti, največ do DUTB in 
Banke Koper. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Javor ima za 23 milijonov obveznosti, največ do DUTB in Banke Koper. Foto: Veronika Rupnik Ženko

LJUBLJANA > Usoda insolvenčnih postopkov nad družbo Javor Pivka v likvidaciji še vedno ni jasna.

Insolvenčni postopki nad pivško družbo se vlečejo že precej časa. Družba je bila od novembra 2015 v postopku poenostavljene prisilne poravnave, koprsko okrožno sodišče pa je nato na predlog DUTB nad njo uvedlo stečaj.

Na to se je pritožila skupina upnikov, med katerimi je tudi družba Šilc in Partnerji likvidacijskega upravitelja Milana Šilca, višje sodišče pa je nato ugodilo pritožbi, v kateri so upniki predlagali razveljavitev sklepa prvostopenjskega sodišča in ustavitev stečajnega postopka.

Višje sodišče v Ljubljani je junija lani ugodilo pritožbi DUTB in razveljavilo sklep prvostopenjskega sodišča, ki je začelo postopek poenostavljene prisilne poravnave, ter zadevo vrnilo prvostopenjskemu sodišču v ponovno odločanje.

Na koprskem okrožnem sodišču so konec lanskega leta pojasnili, da je vrhovno sodišče odločilo, da so krajevno pristojni za vodenje insolvenčnih postopkov. Neuradno je Šilc dal predlog za prenos krajevne pristojnosti na sodišče v Ljubljani, kjer ima družba trenutno uradno svoj sedež.

Sodišče je 23. septembra v ponovnem odločanju zavrnilo predlog za začetek postopka poenostavljene prisilne poravnave, zoper sklep sodišča pa je Javor Pivka že vložil pritožbo. Kot so še pojasnili na koprskem sodišču, je stečajni postopek tako še v fazi predhodnega postopka in je bil s sklepom tega sodišča prekinjen do pravnomočne odločitve v postopku poenostavljene prisilne poravnave.

Javor ima za 23 milijonov obveznosti, največ do DUTB in Banke Koper.

STA


Najbolj brano