Človeška ribica zapadla v poporodno depresijo

Človeška ribica, ki je v Postojnski jami izlegla že več kot 60 jajčec, je zaradi medijskega cirkusa, ki spremlja njeno materinstvo, zapadla v poporodno depresijo. Posledice stresa so vidne tudi na njeni zunanjosti, saj so ribici začele poganjati luske z vzorcem iz pradavnine.

Duševna stiska, v kateri se je zaradi medijskega pritiska 
znašla človeška ribica, se odraža tudi na njeni zunanjosti. Foto: Leo Caharija
Duševna stiska, v kateri se je zaradi medijskega pritiska znašla človeška ribica, se odraža tudi na njeni zunanjosti. Foto: Leo Caharija

POSTOJNA > Zakaj je ribica na hud stres odreagirala z luskami z vzorcem iz pradavnine, si strokovnjaki še niso enotni, a zanesljiv vir z izkušnjami na področju duhovnosti nam je zaupal, da bi lahko šlo za manifestacijo duha prednikov.

Ena izmed človeških ribic v Postojnski jami že dlje časa odlaga jajčeca. Ta redek dogodek je vzbudil veliko zanimanje medijev in v jamo privabil številne tuje televizijske ekipe. Ribice, ki je v akvariju sama z jajčeci, sicer ni dovoljeno snemati, a dogajanje v Postojnski jami sami snemajo z infrardečo kamero in ga v živo predvajajo na zaslonu. Življenje pred kamerami in ugibanje svetovne javnosti, ali se bo iz katerega od jajčec morda izlegel potomec, je za ribico očitno preveliko breme. Zaradi stresa se sedaj spopada s spremembami razpoloženja, motnjami spanja in hranjenja, duševna stiska pa se odraža tudi na njenem videzu.

PA


Najbolj brano