Cekovi še en mandat

Osnovno šolo Antona Šibelja Stjenke Komen bo tudi naslednji mandat zelo verjetno vodila dosedanja ravnateljica Nives Cek.

Komensko šolo bo tudi prihodnji mandat verjetno vodila Nives Cek.  Foto: Marica Uršič Zupan
Komensko šolo bo tudi prihodnji mandat verjetno vodila Nives Cek.  Foto: Marica Uršič Zupan

KOMEN > Na komenski šoli bo uradno znano, kdo bo nadaljeval vodenje šole, šele po končanem postopku, a koga je izbral enajstčlanski svet šole, ni več nobena skrivnost: to bo zdajšnja ravnateljica Nives Cek, nas je o izidu glasovanja v svetu šole obvestilo že več virov.

“Postopki imenovanja ravnatelja še niso zaključeni in zato še ne moremo dati uradnih informacij. Čakamo na soglasje ministrstva,” je povedala predsednica sveta šole Dunja Peric.

Šele po pridobitvi tega soglasja bo svet zavoda dokončno imenoval novo ravnateljico. Toda soglasje ministrstva je, kot smo izvedeli neuradno, svet zaprosil za eno samo ime - zdajšnjo ravnateljico Nives Cek, ki jo je izbral med tremi kandidatkami. V svetu šole tega niso želeli potrditi, so nas pa usmerili kar na ravnateljico, ki nam je povedala, da so postopki izbire ravnatelja dolgotrajni.

Na razpis sta se sicer prijavili še Miranda Novak in Ana Novak Velkavrh. Občinska komisija za mandatna vprašanja je vsem trem izdala pozitivno mnenje, svet pa je nato v prvi fazi izbral Cekovo. PEM


Najbolj brano