Ceglar in Frelih v upravni odbor

HRUŠICA > Delničarji Plame-pur bodo 21. septembra na skupščini odločali o novem upravnem odboru. Vse kaže, da bosta v njem kot novinca sedela Jože Ceglar in Franc Frelih. A Plamo-pur kmalu čakajo še druge novosti. Družba AG je namreč napovedala, da se bo umaknila iz lastništva te uspešne hrušiške družbe.

Plama-pur bo konec septembra dobila nov upravni odbor, 
kmalu pa morda tudi novega večinskega lastnika.
Plama-pur bo konec septembra dobila nov upravni odbor, kmalu pa morda tudi novega večinskega lastnika. 

HRUŠICA > Upravni odbor Plame-pur v zadnjih tednih doživlja precejšnje pretrese. Pred dvema tednoma sta namreč odstopila tako njegov predsednik Aleš Musar kot njegova namestnica Marjanca Drame.

Njuno slovo je bilo posledica urejanja lastniških razmerij med do sedaj precej sprtimi solastniki, ki pa so nedavno dosegli sodno poravnavo. Z njo so dosegli izenačitev deležev AG na eni in družb Plasta in Termoplasti-plama na drugi strani. To je tudi določal delničarski sporazum, ki so ga vpleteni podpisali ob prevzemu Plame-pur.

A družba AG tega ni spoštovala, zaradi tega sta jo Plasta in Termoplasti-plama tudi tožila. Njen delež je bil namreč za malenkost večji od 50 odstotkov, to pa je družbi AG omogočalo prevlado pri odločanju na skupščinah. Spor so s poravnavo razpletli, Plamo-pur pa zdaj čakajo novosti. Najprej bodo spremembe v njenem upravnem odboru, saj ga bodo po odstopih Musarja in Drametove na septembrski skupščini dopolnili. Po pričakovanjih bosta v njem po novem sedela Jože Ceglar, zdaj prokurist podjetja Termoplasti-plama, prej pa njegov dolgoletni direktor, in Franc Frelih, prvi mož Plaste. Že prej sta si oba večkrat prizadevala za mesti v upravnem odboru, a je bila družba AG gluha za te predloge. Tega obdobja je očitno konec, sploh ker je AG napovedala, da bo 50-odstotni delež v Plami-pur prodala. Zanj se zanimata skupaj Plasta in Termoplasti-plama.

Prva naloga prenovljenega upravnega odbora bo tudi izbira novega izvršnega direktorja. Uroš Barba je namreč junija odstopil, Plamo-pur pa naj bi zapustil decembra, seveda pa se lahko zasuka tudi drugače. Barba je junija povedal, da odstopa zaradi osebnih razlogov, neuradno pa naj bi bila v ozadju prav nesoglasja z upravnim odborom, ki ga je tedaj še vodil Musar.

SONJA RIBOLICA


Najbolj brano