Častni občan bo Janko Ozbič

Postojnska občina bo ob današnjem občinskem prazniku podelila občinska priznanja in nazive.

Janko Ozbič, frizer z najdaljšim stažem ne samo na Primorskem, temveč tudi širše, bo postal častni občan postojnske občine. Foto: Bogdan Macarol
Janko Ozbič, frizer z najdaljšim stažem ne samo na Primorskem, temveč tudi širše, bo postal častni občan postojnske občine. Foto: Bogdan Macarol

POSTOJNA > Častni občan bo postal legendarni postojnski brivec in frizer Janko Ozbič, ki je do svojih 88 let vodil frizerski salon z 90-letno tradicijo in se tako zapisal med najstarejše še aktivne primorske obrtnike.

Zlato priznanje bo za uspešno vodenje kriznega štaba med lanskim žledolomom prejel Sandi Curk. Priznanje 23. april bo šlo skupini prostovoljk Doma upokojencev Postojna za njihovo vsakodnevno prostovoljno delo v ustanovi ter Bruni Olenik za njeno delovanje na različnih področjih, v območnem Združenju borcev za vrednote NOB, Društvu 23. april, organizaciji TIGR, Rdečem križu, civilni iniciativi Kras in civilni iniciativi Za Primorsko. Srebrno priznanje bosta prejela Zvonko Bole za uspešno vodenje Krajevne skupnosti Postojna in Florijana Ulaga za bogato delovanje na področju kulture v Planini, priznanje Miroslava Vilharja pa mednarodno uveljavljeni trobentač Aleš Klančar.

Osrednja prireditev ob občinskem prazniku, ki bo posvečena 70. obletnici osvoboditve Postojne, bo ob 20. uri v postojnskem kulturnem domu. V kulturnem programu bodo nastopili učenci Glasbene šole Postojna, člani Baletnega društva Postojna, gledališka skupina Ščuka iz Planine, Šentjakobsko gledališče iz Ljubljana in Postojnska godba 1808.

Ob 19. uri bodo občinski praznik počastili tudi pri kozolcu Toplar in obenem na prvem četrtkovem večeru pod kozolcem predstavili novo repliko jambora. Že dopoldan bo praznično tudi na Prestranku, kjer bodo namenu slovesno predali obnovljen most, cesto in pločnik.

Ob občinskem prazniku dan odprtih vrat prirejajo tudi vsa podjetja, ki delujejo v kompleksu nekdanjega postojnskega Liva in so skupaj največji zaposlovalec v občini.

Na svoj račun bodo prišli tudi otroci. Društvo Prestop v sodelovanju z dijaki Šolskega centra Postojna ob 17. uri v mestnem parku zanje prireja zabavo z Mačkom Murijem ob 40-letnici tega priljubljenega junaka.

VRŽ


Najbolj brano