Brez osvoboditve ne bi bilo osamosvojitve

“Na Primorskem se še posebej zavedamo, kako močno in korenito se je bilo potrebno upreti pritiskom tujcev, ki so želeli izbrisati naš slovenski jezik, poteptati našo narodno zavest in uničiti naš nacionalni ponos. Naši predniki so se vedno znali upreti, združiti moč in kljubovati,” je včeraj na prireditvi na predvečer dneva boja proti okupatorju povedal slavnostni govornik Miloš Bizjak, državni sekretar na ministrstvu za obrambo.

 Foto: Petra Mezinec
Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > Opozoril je pomen narodnoosvobodilnega boja za slovensko samostojnost: “Brez osvoboditve ne bi bilo osamosvojitve. Slovenska vojska nosi tako izročilo slovenskega narodnoosvobodilnega partizanskega boja kot izročilo generala Maistra in borcev za severno mejo ter izročilo primorskih tigrovcev. Vsi tisti, ki z nezadovoljstvom spremljajo, ko se predstavniki ministrstva za obrambo in slovenske vojske, udeležujemo takih slovesnosti, se ne zavedajo naših korenin. Ne zavedajo se, kaj je za nas in našo domovino najpomembnejše.”

Prireditev ob dnevu boja proti okupatorju sta organizirali Občina Sežana in Združenje borcev za vrednote NOB Sežana, nastopali so glasbeniki Kraške pihalne godbe iz Sežane in pevci Moškega pevskega zbora Tabor Lokev ter recitatorja Tanisa Pipan in Bojan Podgoršek. PEM


Najbolj brano