Botege u špegli

Botege u špegli (trgovine v zrcalu) so na Bistriškem nekoč rekli izložbam trgovin. Zdaj so izraz obudili ob tednu ljubiteljske kulture, saj so tako naslovili osemdnevno dogajanje, ki se bo začelo to soboto.

V izložbah bodo na ogled tudi zanimive stare fotografije 
Bistrice. Kako tudi ne, ko pa ima bistriški FotoAtelje Maraž 
kar 95-letno tradicijo.   Foto: Last Fotoatelje Maraž In P. Rojc
V izložbah bodo na ogled tudi zanimive stare fotografije Bistrice. Kako tudi ne, ko pa ima bistriški FotoAtelje Maraž kar 95-letno tradicijo.  Foto: Last Fotoatelje Maraž In P. Rojc

ILIRSKA BISTRICA > “Različna lokalna kulturna, turistična in zgodovinska društva ter ilirskobistriška območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti in posamezniki smo združili moči in tako se bodo jutri izložbe v starem delu mesta - ob Cankarjevi ulici in na Placu - spremenile v razstavni prostor,” je povedala Sabina Pugelj, skupaj s Primožem Rojcem ena od pobudnic dogodka, ki se bo začel jutri in bo trajal do prihodnje nedelje, 26. maja.

V trinajstih izložbah devetih trgovin in lokalov bodo mimoidočim na ogled stari predmeti, ki bodo ponazarjali trgovine nekoč. Nekatere izložbe bodo še posebej zanimive, saj je v starem delu Bistrice še ohranjenih nekaj trgovin in storitvenih lokalov z bogatim zgodovinskim ozadjem. Mednje vsekakor sodijo FotoAtelje Maraž, ki ima že 95-letno tradicijo, Testenine Pekatete in Šketova trgovina. Izložbe novejših trgovin pa se bodo izkazale z domišljijo in izvirnostjo.

Za nekatere bodo poskrbeli lastniki sami, drugim pa bodo poleg društev pomagali kar trije kustosi - poleg Pugljeve še Dejan Iskra in Mateja Kakež. MUZ


Najbolj brano