Azijci pomaknili Postojnsko jamo med deseterico najbolj priljubljenih

Zaradi izjemne priljubljenosti med azijskimi obiskovalci sta se Postojnska jama in Predjamski grad uvrstila na lestvico TOP Choice 2015 v kategoriji svetovnih znamenitosti, Jamski dvorec pa v kategoriji restavracij.

 Foto: Postojnska Jama
Foto: Postojnska Jama

POSTOJNA > Lestvico, ki je nekakšna različica Tripadvisorja za azijske trge, pripravlja turistični spletni portal Liarong na podlagi mnenj ocenjevalcev in obiskovalcev. Uvrstitev nanjo pa pomeni tudi promocijo na kitajskem, japonskem in drugih azijskih trgih.

“V Postojnski jami gostom iz Azije posvečamo posebno skrb, saj delež obiskovalcev iz izvenevropskih držav iz leta v leto narašča in pomeni že skoraj tretjino vseh obiskovalcev,” pravijo v podjetju. Tako v Postojnski jami kot Predjamskem gradu imajo na voljo avdiovodenje v 15 jezikih, med njimi v kitajskem, japonskem in korejskem, enako velja za prospekte, letake, jedilne liste in druge oznake.

To sicer ni prva prestižna ocena za postojnski turizem. Lani je namreč revija Tourism review uvrstila Predjamski grad med deseterico gradov v Evropi, ki so najbolj vredni ogleda. MUZ


Najbolj brano