300 metrov žice tudi pri Golcu (foto)

Včeraj so skozi vas Golac vozili policijski avtomobili in vojaški tovornjaki. Kaj so prevažali pod ponjavami, domačini niso videli, a jim je bilo jasno, da gre za žico.

Zapornico med Golcem in Vodicami, ki so jo v zadnjih letih 
večkrat dvignili in tako tkali vezi s Hrvaško, zdaj obdaja ostra 
žica.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Zapornico med Golcem in Vodicami, ki so jo v zadnjih letih večkrat dvignili in tako tkali vezi s Hrvaško, zdaj obdaja ostra žica.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

GOLAC > Območje nekaj kilometrov od vasi Golac proti Vodicam na Hrvaškem, kamor pelje makadamska cesta, so počistili že v soboto. Včeraj so na obeh straneh ceste, kjer mejo označuje zapornica, začeli postavljati ograjo. “Niti ne vem, kaj delajo. Domačinom ni nihče nič povedal, kaj se dogaja,” pravi Franko Ivančič z Golca.

Postavili so 300 metrov žice, na vsako stran ceste 150 metrov, pa je povedala hrpeljsko-kozinska županja Saša Likavec Svetelšek. Včeraj dopoldne, ko so ograjo že postavljali, so jo o tem obvestili predstavniki ministrstva za notranje zadeve. Zapornico med Golcem in Vodicami, ki so jo v zadnjih letih večkrat dvignili in tako tkali vezi s Hrvaško, pa zdaj obdaja ostra žica, ki ljudi ločuje.

HR


Najbolj brano