“Začasni” direktor dobiva najdaljši mandat

Tudi po včerajšnji seji sveta Kobilarne Lipica ostaja državna kobilarna še brez direktorja s polnimi pooblastili. Člani sveta so se sinoči sicer seznanili s prijavami, ki so prispele na razpis, odločitev o tem, koga - če sploh - bodo predlagali vladi v imenovanje, pa bodo sprejeli v naslednjih dveh tednih.

Boštjan Bizjak Foto: Marica Uršič Zupan
Boštjan Bizjak Foto: Marica Uršič Zupan

LIPICA > Na razpis, ki se je iztekel v petek, je sicer prispelo pet prijav, po neuradnih informacijah naj bi se za mesto prvega moža kobilarne poleg dosedanjega v. d. direktorja Boštjana Bizjaka potegovali še nekdanji prvi mož lipiške igralnice Bogdan Česnik, nekdanji komenski župan, pred tem pa direktor Visokošolskega središča Sežana Danijel Božič, Darko Grgič iz Pobegov, ki je zaposlen v hčerinski družbi Luke Koper, in Alfred Draščič, nekdanji šef marketinga v Intereuropi. Neuradno naj bi vsi izpolnjevali pogoje, zato jih bo svet zaslišal v prihodnjih dneh.

Bizjak je sicer kot v. d. po stažu že presegel vseh osem direktorjev, imenovanih za štiri leta, saj so se vsi po vrsti poslovili po letu ali dveh, Bizjak pa vodi kobilarno, čeprav “začasno”, že tretje leto. Poleg tega kot v. d. direktorja vodi tudi družbo Lipica turizem, d. o. o., čeprav so tudi tam izpeljali razpis za direktorja, ki pa se kljub 17 prijavam še ni končal z imenovanjem. MUZ


Najbolj brano