S ponedeljkom znova železniška povezava med Sežano in Opčinami

S ponedeljkom bodo Slovenske železnice znova vzpostavile povezavo med Sežano oziroma Divačo in Opčinami, ki bo nadomestila sedanje avtobusne prevoze med omenjenimi kraji.

Med Sežano in Opčinami bo vsak dan vozilo pet parov potniških vlakov. Foto: STA
Med Sežano in Opčinami bo vsak dan vozilo pet parov potniških vlakov. Foto: STA

LJUBLJANA > Med Sežano in Opčinami bo vsak dan vozilo pet parov potniških vlakov, so sporočili s Slovenskih železnic, kjer si prizadevajo tudi za izboljšavo povezave med Opčinami in Trstom.

Slovenske železnice so po več letih prizadevanj od italijanske agencije za varnost železniškega prometa pridobile dovoljenje za vožnjo potniških elektromotornih vlakov z oznako 312 po italijanskih železnicah.

Po mnenju direktorja SŽ-Potniški promet Boštjana Korena gre za izjemno pomemben korak, ki odpira tudi številne možnosti za prihodnost. “Zavzemamo se za okrepitev sodelovanja z italijanskim železniškim prevoznikom Trenitalia, zlasti z uvedbo vlaka proti Benetkam in Milanu, tudi za potrebe Expa 2015,” je dodal.

V potniškem prometu Slovenskih železnic se zavedajo, da je nujno izboljšati tudi povezave med Opčinami in Trstom. “S pristojnimi lokalnimi predstavniki Trsta se bomo kmalu začeli dogovarjati o izboljšanju avtobusnih povezav med Trstom in Opčinami,” pa je pojasnil pomočnik direktorja družbe SŽ-Potniški promet Miloš Rovšnik.

STA


Najbolj brano