Đoković po 122 tednih ni več prvi igralec sveta

Škotski teniški zvezdnik Andy Murray bo v ponedeljek novi prvi igralec sveta. Na mastersu ATP v Parizu je namreč Kanadčan Miloš Raonić predal polfinalni obračun s Škotom. V drugem polfinalu je Američan John Isner ugnal Hrvata Marina Čilića s 6:4 in 6:3.

Novak Đoković po 122 tednih ni več prvi igralec sveta.
Novak Đoković po 122 tednih ni več prvi igralec sveta. 

PARIZ > Andyju Murrayju je pot do prvega mesta na lestvici ATP v petek odprl Srb Novak Đoković, ki je v Parizu v četrtfinalu izgubil proti Marinu Čiliću. Murrayja je tako do najboljšega igralca sveta ločil Tomaš Berdych v četrtfinalu in Miloš Raonić v polfinalu. Prvega je premagal v petek, drugi pa je danes, še preden se je dvoboj začel, tega predal.

Raonić je sporočil, da si je strgal mišico v desni nogi, zaradi česar je ogrožen tudi njegov nastop na zaključnem turnirju sezone v Londonu.

Murray je s tem prvič v karieri prišel do številke 1 moškega tenisa. Devetindvajsetletnik je bil 76 tednov drugi igralec sveta, zdaj pa je postal drugi najstarejši tenisač, ki se je prebil na vrh lestvice. Murray je postal prvi Britanec in 26. igralec v zgodovini na prvem mestu lestvice ATP. Đoković je na prvem mestu vztrajal 122 zaporednih tednov, skupaj pa je bil na vrhu 223 tednov.

Murray je do zdaj osvojil 42 lovorik, med njimi sedem v tej sezoni, leta 2012 je osvojil US Open, leta 2013 in 2016 Wimbledon, ima pa tudi dve zlati olimpijski medalji.

STA


Najbolj brano