Đoković in Murray v polfinalu Pariza

V polfinalu teniškega turnirja v Rolandu Garrosu bosta zaigrala Srb Novak Đoković in Škot Andy Murray. Đoković, prvi nosilec turnirja v Parizu, je včeraj prepričljivo dobil četrtfinalni dvoboj proti Špancu Rafaelu Nadalu s 7:5, 6:3 in 6:1, medtem ko je Murray s 7:6 (4), 6:2, 5:7 in 6:1 ugnal Španca Davida Ferrerja.

Novak Đoković Foto: Wikipedia
Novak Đoković Foto: Wikipedia

PARIZ > Srbski teniški igralec Novak Đoković je prepričljivo ugnal nekdanjega kralja peska Rafaela Nadala, ki je moral Srbu priznati premoč po le treh nizih. Nadal tokrat ni imel odgovora na igro prvega igralca sveta. Če se je v prvem nizu še nekako upiral, je že v drugem Srb Špancu vsilil svojo igro, tretji niz pa je bil le še formalnost.

“To je definitivno velika zmaga, na katero se bom še dolgo spominjal. Igrati proti Rafi na tem igrišču, to je vedno nekaj posebnega. V tem uspehu bom nocoj užival, ampak potem bo potrebno nadaljevati. Sem sem prišel, da se borim za naslov najboljšega. V polfinalu bom moral to pokazati,” je po včerajšnji zmagi dejal Đoković.

Andy Murray je proti Ferrerju že vodil z dvema nizoma prednosti in imel vodstvo tudi v tretjem, ki pa ga je v svojo korist le odločil nasprotnik. Četrti niz je bil povsem v domeni zmagovalca Wimbledona, Murray je nasprotniku dovolil zgolj igro.

Poleg Đokovića in Murrayja sta si polfinale že v torek zagotovila Švicar Stan Wawrinka in domači up Jo-Wilfried Tsonga. Wawrinka je v četrtfinalu s 6:4, 6:3, 7:6 (4) premagal rojaka Rogerja Federerja, medtem ko je bil Tsonga s 6:1, 6:4, 4:6, 3:6 in 6:3 boljši od Japonca Keija Nishikorija.

Tudi v ženskem delu so znane vse polfinalistke. Preboj med najboljše štiri si je danes zagotovila Američanka Serena Williams, ki se ji je pridružila Švicarka Timea Bacsinszky. Williamsova je v četrtfinalu Rolanda Garrosa s 6:1 in 6:3 premagala Italijanko Saro Errani, Bacsinszkyjeva pa je bila s 6:4 in 7:5 boljša od Belgijke Alison Van Uytvanck.

“Danes sem se izredno dobro počutila. To je bilo zame še posebej pomembno, saj je nasprotnica precej prilagodila svojo igro. Zdaj me čaka Bacsinszkyjeva, pri kateri najbolj občudujem, kakšna borka je,” je po včerajšnji zmagi dejala Serena Williams, ki se je v dvoboju pokala Fed proti Erranijevi pred časom precej bolj namučila kot danes.

Serena Williams ima v polfinalih turnirjev za grand slam strašljivo statistiko 23 zmag in le treh porazov. Poleg nje in Bacsinszkyjeve sta si že v torek preboj med najboljše štiri zagotovili še Srbkinja Ana Ivanović in Čehinja Lucie Šafarova.

Se je pa od nadaljevanja poslovila Slovenka Katarina Srebotnik. Ta je v mešanem paru z Romunom Horio Tecaujem izgubila proti drugopostavljenima Američanoma Bethanie Mattek Sands in Miku Bryanu s 6:4, 3:6 in 8:10.

STA


Najbolj brano