Žurej bo odstopil s funkcije direktorja

Današnja seja izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije je dobila nepričakovani zasuk. Že uvodoma je direktor krovne nacionalne smučarske organizacije Jurij Žurej presenetil z napovedjo odstopa s funkcije, s katero je seznanil na seji navzoče člane izvršilnega odbora oziroma vodstva smučarske zveze.

Jurij Žurej Foto: STA
Jurij Žurej Foto: STA

LJUBLJANA > Predsednika smučarske zveze Enza Smrekarja in člane izvršilnega odbora je Jurij Žurej seznanil s svojo odločitvijo, da želi predčasno končati mandat. Predsednika zveze Smrekarja je tako na seji seznanil, da se namerava umakniti in da mu vrača mandat.

Kot razlog za nepričakovani odstop je navedel stalne napade nanj, ki so bili povezani z nezadovoljstvom zaradi sanacijskega načrta, ter metanje polen pod noge. Med drugim so se na zvezi morali ukvarjati tudi z obiski delovne inšpekcije, anonimkami, zaradi česar je trpelo dnevno ukvarjanje z za zvezo pomembnimi zadevami, zaradi katerih je tudi sprejel to funkcijo.

“Ker se na tak način ne da več delati, sem se odločil, da bom vrnil nazaj mandat, o čemer sem se pred današnjo sejo že pogovoril s predsednikom zveze,” je dejal Žurej, ki je sicer ob tem dodal, da sanacijski program že daje prve rezultate, pri delu zveze pa bo na prošnjo predsednika Smrekarja nadaljeval vse dokler bodo potrebovali njegovo pomoč oziroma bo predsednik izbral najustreznejšo zamenjavo.

Žurej sicer še vedno uživa tako zaupanje predsednika kot tudi članov izvršilnega odbora, zato njegov odstop ne bo takojšen, zato bo na zvezi še nadaljeval svoje delo.

STA


Najbolj brano