Zoran Jovičič pred sobotim superpokalom

Po nizu pripravljalnih tekem čaka koprske rokometaše jutri zvečer (20.30) v ŠC Marina Portorož že prva tekmovalna preizkušnja proti favoriziranim Celjanom.

Zoran Jovičić Foto: Rk Cimos
Zoran Jovičić Foto: Rk Cimos

KOPER > “Ta tekma za naše moštvo definitivno prihaja prezgodaj, a se s tem ne obremenjujemo. S treningi smo pričeli v prvih dneh avgusta. Imamo nekaj težav s poškodbami, a bomo za sobotni spektakel nared,” je stanje v svojem moštvu pred sobotnim superpokalnim dvobojem proti Celju Pivovarni Laško v Portorožu pokomentiral trener koprskih rokometašev Zoran Jovičić.

> Je ekipa že ujela tekmovalni ritem?

“Moštvu sta se priključila Blaž Vončina in Nejc Planinc, nekaj težav s poškodbami pa imata trenutno Adam Bratkovič in Jan Gorela. Naredili bomo vse, da se novinca čim prej privadita na naš sistem igre. Do prave forme bomo potrebovali še nekaj tednov, a nič za to. Proti Celjanom bomo na vsak način dali vse od sebe.”

> So cilji pred pričetkom sezone višji kot lani?

“Zelo sem vesel, da novinarji zelo cenite mojo ekipo in da so naši mladi igralci postali zelo znani v rokometni javnosti. Hvala za vse komplimente, a se je potrebno zavedati, da gre za zelo mlado ekipo, ki je lani prvič nastopala v prvi ligi. Ostati moramo na realnih tleh in se posvetiti vsaki tekmi posebej. Upam, da lahko ponovimo lanske dosežke, težko pa je sedaj govoriti o konkretnih ciljih.”

> Boste pogrešali derbije s Celjem in Gorenjem v rednem delu sezone?

“Meni osebno to ni všeč. Razumem Celjane in Velenjčane, a njihov izostanek iz rednega dela domačega prvenstva nikakor ni v korist slovenskemu rokometu. Menim, da bi kljub nastopu v ligi Seha omenjeni moštvi morali nastopati tudi v domači konkurenci vso tekmovalno sezono.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano