Zoran Dragić v ruski Himki

Potem ko se pred dnevi moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Boston Celtics ni odločilo za nadaljevanje sodelovanja s slovenskim reprezentantom Zoranom Dragićem, je danes postalo jasno, da se bo mlajši brat Gorana Dragića vrnil v Evropo. Sklenil je namreč dvoletno pogodbo z ruskim Himkijem.

Zoran Dragić  Foto: STA
Zoran Dragić  Foto: STA

MOSKVA > Boston je Miamiju, prejšnjemu delodajalcu bratov Dragić, v zamenjavo za Zorana prepustil tudi drugi izbor na naboru lige NBA leta 2020. Ob tem je Miami Bostonu že izplačal 1,6 milijona dolarjev, kolikor naj bi znašala plača Zorana Dragića v novi sezoni. A do dogovora ni prišlo, namesto v Bostonu pa bo mlajši Dragić izzive iskal v Rusiji.

Novico o dveletni pogodbo Dragića s Himkijem je danes posredovala agencija Sportando, potrdil pa jo je tudi že ruski klub. Na svoji spletni strani je moskovski Himki zapisal, da je sklenil dve leti dolgo sodelovanje s slovenskim igralcem, ki je zadnji sezoni preživel v ligi NBA.

Direktor ekipe Pavel Astahov je izrazil zadovoljstvo, da so dobili tako vsestranskega igralca, ki je tudi med nosilci igre slovenske izbrane vrste.

STA


Najbolj brano