Žoge se ne sme podajati nazaj

“Koprčani so zaigrali tako, kot nam je zelo ustrezalo,” je priznal Mitja Viler, ki je prispeval podajo k vodilnemu zadetku Maribora ob sobotni prepričljivi prvenstveni zmagi proti Luki Koper s 4:0.

Mitja Viler je bil po sobotnem dvoboju s someščani lahko 
zadovoljen. Foto: STA
Mitja Viler je bil po sobotnem dvoboju s someščani lahko zadovoljen. Foto: STA

MARIBOR > “Trener nas je pred tekmo opozarjal, da si ne smemo privoščiti slabega začetka tekme. To se nam je redno dogajalo v zadnjih tednih. Ko smo se malce sprostili, smo se dobesedno razleteli po igrišču,” je dogajanje na sobotnem obračunu v Ljudskem vrtu opisal Koprčan v vijoličastem dresu Mitja Viler. Povedal je še, da je bila igra njegovega matičnega kluba pisana na kožo domačinom: “Koprčani so zaigrali tako, kot nam je zelo ustrezalo. Niso se postavili v bunker, ki bi ga težko prebili, temveč so zaigrali odprto. Nekako mi niso delovali preveč ambiciozno. V napadalnih akcijah smo imeli dovolj prostora, kar nam je olajšalo delo, v končnici tekme pa smo jih preprosto razbili.”

Po bolečem evropskem izpadu proti Astani in slabemu uvodu v domačo sezono so se morali serijski prvaki soočiti z nezadovoljstvom sicer zvestih navijačev, ki so bili v soboto vendarle pozitivno naravnani. “Z igrami narekujemo razpoloženje naših navijačev. Ko rezultati niso na ravni, se pogosto zaslišijo žvižgi v trenutkih, ko kakšno žogo podaš nazaj. Navijače smo z uspehi v zadnjih sezonah očitno razvadili. Morali smo se navaditi na to in kakšen žvižg tudi preslišati. Nov reprezentančni premor je za nas prišel v nepravem trenutku, saj smo ujeli zmagovalni ritem. Sicer smo v sezoni doslej imeli veliko težav, s katerimi se bomo morali spopadati tudi v prihodnje,” je pojasnil 29-letnik, ki je dres Maribora prvič oblekel v poletnih mesecih leta 2010, pogodba pa mu bo potekla konec maja 2018.

Tik pred koncem poletnega prestopnega roka je na vročo mariborsko klop namesto Anteja Šimundža sedel Krunoslav Jurčić. Hrvaški strokovnjak je po Vilerjevih besedah prebudil zaspano moštvo: “S prihodom novega trenerja se je pri igralcih pojavil tudi nov motiv. Na evropski neuspeh smo že pozabili. Žalovanja je konec in zdaj moramo nabirati točke za skok na vrh lestvice, saj se želimo tudi naslednjo sezono boriti za mesto v ligi prvakov. Tudi trener Kruno Jurčić je izjemno motiviran in pozitivno vpliva na nas.” Nadaljevanje jesenskega dela prvenstva bo za Rulota in soigralce v znamenju lova na vodilne Ljubljančane, ki bodo 24. oktobra gostili drugi medsebojni derbi v sezoni. “Tudi Olimpija je imela v zadnjih tednih manjšo krizo. Bliža se tudi derbi in z zmago v naslednjem krogu v Celju bi se lahko hrabro odpravili v Stožice," je pogovor sklenil Viler. Zaradi stroge klubske politike komuniciranja z mediji sicer ni bil na razpolago za izjave po koncu sobotnega dvoboja, se je pa prijazno odzval na naš klic kmalu po nedeljskem dopoldanskem treningu. SM


Najbolj brano