Zmanjkuje jim izgovorov

Izpad koprskih nogometašev iz pokalnega tekmovanja že v začetku novembra praktično prinaša konec tekmovalnih ambicij v sezoni. Moštvo ni daleč od zadnjega mesta v ligi, v boj za mesta, ki peljejo v evropske pokale, pa lahko pride le po čudežu.

Domžalčani (rumeni dresi) so Koprčanom odvzeli še zadnji 
tekmovalni cilj v sezoni. Foto: Fpa
Domžalčani (rumeni dresi) so Koprčanom odvzeli še zadnji tekmovalni cilj v sezoni. Foto: Fpa

KOPER > Pokal je bil - tako kot lani - rešilna bilka sezone, katere so se oklepala pričakovanja ljudi v klubu in peščice privržencev, ki ne glede na vse še redno hodijo na tekme na Bonifiko. Koper je bil praktično že v polfinalu, ko je Benjamin Morel v trenutkih, ko so vsi še čakali na trojni sodnikov žvižg, razveselil Domžalčane. Bil je to zadetek na meji prepovednega položaja, če že ne za kak centimeter v ofsajdu, na katerega na igrišču sicer nihče ni reagiral, a na drugi strani je bil izključitve pomiloščen Ivica Guberac. Sama tekma ni bila ravno reklama za nogomet, so pa bile Domžale boljše in skupno gledano so zaslužen polfinalist pokala.

Vprašanje je, kaj se bo v prihodnje zgodilo v Kopru. Zelo verjetno nič posebnega, čeprav sedanjega napol kaotičnega stanja in taktičnih preigravanj formalnega predsednika Anteja Guberca in dejanskega odločevalca klub ne bo dolgo preživel. Završki trio in njihov menedžer Andy Bara so zavzeli Bonifiko in z nje se ne nameravajo premakniti, temveč snujejo zimsko čistko v ekipi. Že dalj časa je slišati, da razlagajo, da imajo na voljo slabe igralce in da bo vse bolje, ko bodo sami kadrovali.

Koprska ekipa je - to je vidno že na prvi pogled - v globoki krizi. Edino, kar še povezuje z moštvom pred uresničitvijo napovedi župana Borisa Popoviča, da bo z brezplačnimi sodelavci kluba osebno usmerjal koprsko nogometno barko, je vselej znatno število odsotnih igralcev. To je tudi edini argument v prid enemu remiju v prvenstvu (Krka) in zmagi v prvi tekmi pokala z Domžalami trenerja Slavka Matića, ki predhodnikom očita slabo delo, posebej telesno pripravo igralcev. Skoraj ista ekipa je osvojila naslov pokalnega prvaka, superpokal in v Evropi prilezla v drugi predkrog, kjer ni izkoristila izjemne priložnosti, da bi izločila Hajduk. Tako slabi ti igralci najbrž niso. Konec minule sezone je Koper dočakal s kopico poškodovanih igralcev, ki v kratkem junijskem prehodu desetih dni med eno in drugo sezono niso mogli povsem sanirati poškodb. Torej je z velikim številom igralcev po prilagojenem programu težko normalno delati.

Bolj drži, da je završki trio veliko stvari porušil kar sam s svojim, milo rečeno, vzvišenim pristopom. Čas mineva in izgovori vse manj držijo vodo. Kako in kaj se dela na treningih sploh ni pomembno, štejejo samo rezultati. In teh ni. Pravzaprav Koper že dolgo ni bil bolj na dnu, kot je od četrtka zvečer.

ROK MAVER


Najbolj brano