Zmaji očitno spet bruhajo ogenj

Nogometaši Gorice so morali hitro odmisliti pokalno zmago nad Luko Koper in preklopiti na prvenstveno stvarnost, v kateri jih danes čaka obračun z Olimpijo.

Nogometaši Gorice se nadejajo, da bodo imeli tudi po današnji tekmi z Olimpijo precej razlogov za zadovoljstvo Foto: Leo Caharija
Nogometaši Gorice se nadejajo, da bodo imeli tudi po današnji tekmi z Olimpijo precej razlogov za zadovoljstvo Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Zanimivo je, da bo ob istem času na sporedu tudi veliki španski derbi med madridskim Realom in Barcelono, kar utegne vplivati na obisk v športnem parku, ki pa je v letošnji sezoni tako ali tako skromen. Lepši je v zadnjih dveh tekmah strelski izkupiček Novogoričanov. Dosegli so šest golov, kar je precej nad goriškim povprečjem v letošnji sezoni. Z ugotovitvami, da se je strelcem odprlo, velja vendarle nekoliko počakati, prav tako pri oceni, da so Novogoričani po menjavi trenerja storili korak naprej. V prvenstvu ob dveh zmagah nad Radomljami in eno proti Krki doslej še niso ugnali višjeuvrščenega tekmeca. Prav takšen pa jih čaka danes.

Olimpija je tako kot Gorica dobro opravila prvi del pokalne naloge. Z zadetkom nekdanjega Goričana Arisa Zarifovića je v gosteh ugnala Domžalčane, ki v prvenstvu še vedno vodijo. Olimpija jim sledi na drugem mestu, prepričljivo na vrhu pa je po strelskem izkupičku. V 13 tekmah so Ljubljančani dosegli 25 zadetkov, pri čemer je napadalni potencial bržkone največji v prvoligaški konkurenci. Na igrišču in na klopi. Da se ga pa omejiti. To so nenazadnje dokazali Novogoričani, ki so v letošnji sezoni edini odšli neporaženi iz Stožic. V prvi četrtini prvenstva so iztržili neodločen izid brez zadetkov. Olimpija je nato še trikrat ostala na ničli v rubriki doseženih zadetkov in pri tem remizirala: v Celju, Domžalah in v soboto v Velenju.

Slovensko nogometno reprezentanco po gostovanju v Londonu, kjer se bo 15. novembra v dvoboju kvalifikacij za evropsko prvenstvo pomerila z Anglijo, čaka tri kasneje še en privlačen tekmec. Na prijateljski tekmi v ljubljanskih Stožicah bo gostila tretjo reprezentanco z lestvice FIFA, Kolumbijo z Jamesom Rodriguezom, Radamelom Falcaom, Guillermom Cuadradom, Freddyjem Guarinom ...

Ljubljančani torej niso zgolj v napad usmerjena ekipa. Po potrebi so tudi potrpežljivi, organizirani in disciplinirani v obrambi. Nenazadnje so prejeli le osem zadetkov. Manj (6) so jih le Domžalčani, ki so bili v prvi četrtini prvenstva tudi sicer poglavje zase. Olimpija ima torej uravnoteženo zasedbo. In kako se ji bodo zoperstavili Novogoričani, ki ne bodo mogli še računati na poškodovanega Venturima?

“Potrebujemo točke. Tudi proti Olimpiji bomo šli na zmago. Upam, da se bomo na koncu veselili mi,” je povedal kapetan novogoriške ekipe Alen Jogan, ki je na zadnjih treh dvobojih zamenjal tri partnerje v osrčju obrambe. Proti Mariboru je tekmo začel Marco Modolo, ki se vrača po odsluženi kazni zaradi rdečega kartona, z Radomljami je bil v prvi enajsterici Tine Kavčič, proti Koprčanom pa Simone Napoli.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano