Zmajem na koncu do štiri milijone

Vodstvo NK Olimpija je včeraj javno predstavilo številke najdražjega prestopa v zgodovini slovenskega klubskega nogometa.

Andraž Šporar je zadnjo tekmo v slovenski ligi odigral proti 
Gorici. Foto: Žiga Živulovič Jr.
Andraž Šporar je zadnjo tekmo v slovenski ligi odigral proti Gorici. Foto: Žiga Živulovič Jr.

LJUBLJANA > Švicarski Basel bo za 21-letnega mladega reprezentanta Andraža Šporarja Olimpiji plačal 2,8 milijona evrov ter zelo verjetno še dodatne bonuse. V pogodbi je namreč zapisano, da če bo Basel v naslednjih dveh sezonah postal švicarski prvak - kar mu je sicer uspelo že 18-krat in je prvak zadnjih šest let v Švici, bo Olimpija prejela še dodaten milijon evrov, bonus oziroma 15 odstotkov pa ji pripada tudi v primeru nadaljnje prodaje. Realno je pričakovati, da bo Olimpija za Šporarja iztržila približno štiri milijone evrov, kar je približno toliko, kot je novi predsednik kluba Milan Mandarić plačal letos poleti za prevzem terjatev od prejšnjega vodilnega moža Izeta Rastoderja.

Šporar, ki se bo treningom Basla priključil po novem letu (prej ga čaka še oddih na Tajskem), je povedal: “Težko bi si izbral boljši klub. Razmere za delo so izjemno dobre, Basel je redno švicarski prvak in hkrati skoraj vsako sezono nastopa v elitni ligi prvakov.”

Šporar je profesionalno pot začel pri Interblocku, leta 2012 pa je prvič oblekel zeleno-beli dres. Kapetan Olimpije je v jesenskem delu prve SNL dosegel 17 zadetkov na 18 tekmah. STA


Najbolj brano