Zmagoviti pospešek v drugem polčasu

Nogometaši Gorice so tudi spomladi na domačem igrišču ugnali Domžalčane. Po prvi medsebojni tekmi so se jeseni celo zavihteli na vrh lestvice, a zadovoljstvo po sobotni zmagi s 3:1 je bilo celo večje.

Jaka Kolenc (z žogo) se je proti Domžalčanom veselil svojega 
krstnega gola na prvoligaški sceni.  Foto: Leo Caharija
Jaka Kolenc (z žogo) se je proti Domžalčanom veselil svojega krstnega gola na prvoligaški sceni.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Že dolgo nismo videli domačega trenerja Mirana Srebrniča v športnem parku zmagoslavno stisniti pest. Resnici na ljubo pravega povoda za zadovoljstvo v zadnjem obdobju niti ni bilo. Novogoričani so v prejšnjih devetih tekmah pred svojimi privrženci namreč slavili vsega enkrat, a to verjetno ni bil glavni razlog. Čustvenemu odzivu so bržkone botrovale tudi okoliščine z domžalskega dvoboja. Nemočna predstava in pet golov, ki so jim jih natresli tekmeci, je ostalo nekje v podzavesti, spoštovanje do Domžalčanov prav tako.

Našteto se je odrazilo v prvem polčasu, ki so ga gostitelji odigrali z zategnjeno ročno zavoro. Rok Grudina in Jaka Kolenc sta bila pod stalnim pritiskom, medtem ko je napadalna četverica po vrsti izgubljala dvoboje z domžalskimi tekmeci, nasploh pa je bila v iskanju širine vse preveč statična. ”V prvem polčasu je bilo zelo malo prostora, agresivni tekmeci nam niso pustili igrati. Po drugi strani pa si tudi Domžalčani skozi igro niso ustvarili izrazitih priložnosti,” je povedal Srebrnič, ki je imel deloma prav. Resda so gostje ob golu Denisa Halilovića, ki je v končnici prvega polčasa zadel po kotu, ogrožali domača vrata le iz prekinitev oziroma s poskusi z razdalje, po drugi strani pa je bila domača napadalna statistika prazna. Ni bilo ne pravih strelov na vrata ne omembe vrednih akcij na tekmečevi polovici, kjer je bilo bolj kot kdajkoli pogrešati igrivost kaznovanega Rifeta Kapića.

Gorica : Domžale 3:1 (0:1)

Športni park, gledalcev 500, sodnik Vinčić (Maribor) 6,5. Strelci - 0:1 Halilović (42), 1:1 Filipović (58), 2:1 Burgić (63, 11 m), 3:1 Kolenc (71).

Gorica: Sorčan 7, Škarabot 7,5, Jogan 7, Kavčič 7, Gregorič 7, Žigon 7 (od 90. Marinič -), Grudina 7, Kolenc 7,5, Osuji 7,5, Burgić 7,5 (od 89. Edafe -), Filipović 7,5 (od 82. Nagode -). Trener: Miran Srebrnič.

Domžale: Milić 5,5, Balkovec 5,5 (od 74. Elsner -), Halilović 5,5, Blažič 5,5, Širok 5,5, Vetrih 5,5, Husmani 5,5, Matjašič 5,5 (od 62. Volarič 5,5), Majer 5,5, Repas 5,5, Ožbolt 5 (od 67. Firer 5). Trener: Simon Rožman.

Rumeni kartoni - Filipović, Grudina; Blažič, Vetrih, Halilović, Majer. Rdeči karton - Halilović (63, 2x rum. k.).

V nadaljevanju se slika na igrišču sprva ni bistveno spremenila. Od 55. minute pa je sledila sicer že videna, a vendarle nepričakovana preobrazba domačega moštva, kot bi to zaigralo dve, če ne celo tri prestave višje. Novogoriški juriš je očitno presenetil Domžalčane, ki niso mogli slediti domačemu ritmu. V pičlih petih minutah se je zgodil tudi rezultatski zasuk. Po hitri akciji je asistenco Amarachija Osujija v enega lažjih zadetkov pretvoril Andrija Filipović. Ni minilo veliko časa, pa je hrvaški napadalec v značilnem goriškem protinapadu pretekel svojega čuvaja Halilovića, ta pa ga je v domžalskem kazenskem prostoru zrušil in si prislužil še drugi rumeni karton na tekmi. Zanesljivi izvajalec jubilejne desete enajstmetrovke Novogoričanov v tej prvenstveni sezoni je bil Miran Burgić.

“V prvem polčasu ni bilo dovolj mirnosti. Igralci so v nadaljevanju več tvegali, prevzemali odgovornost v igri ena na ena in iskali globino,” je formulo uspeha predstavil Srebrnič, ki je do konca tekme pospremil še nekaj domiselnih akcij in priložnosti svojih fantov. Ti so številčno premoč kronali s krstnim prvoligaškim golom Jake Kolenca. “Prvega ne pozabiš nikoli, še posebej, če se zgodi v takšnih okoliščinah. S tretjim zadetkom smo dokončno prelomili tekmo,” se je posamičnega in moštvenega dosežka razveselil Kolenc.

+ Pokazali so tekmovalni značaj in zasukali potek dvoboja, ki je ubral neželeno smer.

- Zadržan prvi polčas.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano