Zmagoviti menjavi ob polčasu

Slovenski nogometaši do 21 let so še tretjič zmagali v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Sinoči so v Novi Gorici z 2:0 ugnali Črno goro.

Slovenski nogometaši (v svetlejših dresih) so sinoči z 2:0 
premagali Črno goro.
Slovenski nogometaši (v svetlejših dresih) so sinoči z 2:0 premagali Črno goro.  

NOVA GORICA > Na tribunah športnega parka sicer ni bilo hude gneče, je pa bilo moč zaslediti nekaj zanimivih obrazov. Morda še najbolj aktualen za ta čas je Edy Reja, ki so ga omenjali med potencialnimi kandidati za naslednika Srečka Katanca na klopi A reprezentance. Nemara je izmenjal tudi kakšno besedo s predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem, ki je na častni tribuni sedel s črnogorskim stanovskim kolegom Dejanom Savičevićem. V poudarjeno taktičnem prvem polčasu so gledalci bržkone pomislili, kako bi se tekmi prilegla kakšna genialna poteza nekdanjega asa Crvene zvezde in Milana.

Črnogorci so imeli pobudo, ki pa se je povečini odražala le v podajah. Gostitelji so na drugi strani zgostili prostor na igrišču in iskali svojo priložnost v hitrih prehodih na nasprotnikovo polovico. Nenatančnost oziroma zavlačevanje pri oddaji žoge pa sta omejili možnosti, da bi lahko ogrozili črnogorska vrata. Dogajanje na igrišču tako ni ponudilo napadalnih presežkov. Po 25 minutah tekme smo le dočakali prvi strel proti vratom, ki pa je bil lahek plen za črnogorskega vratarja. Pet minut kasneje je bil poskus Milana Tucića videti obetavnejši, a ulov čuvaja mreže gostov spet ni bil zahteven. Med odmorom je slovenski selektor Primož Gliha aktiviral dva aduta, ki bi ju morda pričakovali že v prvi enajsterici, Matica Vrbanca in Jana Mlakarja. Menjavi sta se izkazali za zadetek v polno. Dobesedno, saj sta se oba vpisala med strelce. V 61. minuti je zadel Mlakar, gol za končnih 2:0 pa je v 79. minuti prispeval Vrbanec. Podajalec pri drugem golu je bil prav Mlakar. Slovenski upi so se z zmago zasidrali na drugem mestu skupine 9 z 10 točkami. V ponedeljek bodo v Domžalah gostili vodilne Francoze, ki so sinoči doma s 3:0 premagali Bolgarijo in imajo po štirih krogih poln izkupiček 12 točk.

Za Slovenijo so sinoči igrali: Sorčan, Arh Česen, Žužek, Kuhar, E. Gliha, Primc (od 81. Fatkič), J. Pišek, Nagode (od 46. Vrbanec), Brecl, Kramarič, Tučić (od 46. Mlakar).

ALEŠ SORTA


Najbolj brano