Zmagovalca Tušarjeva in Strnad

S tekom na Tabor in s svečano podelitvijo priznanj za letošnje dosežke se je v Gabrjah na Vipavskem končala sezona primorskih gorskih tekov. Skupna zmagovalca sezone sta Simon Strnad in Mihaela Tušar.

Zadnji letošnji tek je dobil Simon Strnad (beli v sredini). Foto: Igor Mušič
Zadnji letošnji tek je dobil Simon Strnad (beli v sredini). Foto: Igor Mušič

GABRJE > Marljivi prostovoljci Tekaškega društva Burja iz Vipave na čelu z Darkom Hrovatinom že tradicionalno poskrbijo za zaključni tek in svečano podelitev priznanj ob koncu sezone tekmovanj združenja Primorski gorski teki. Tekmovalce je pozdravilo za ta čas primerno vreme z blago burjo.

Pred zaključnimi svečanostmi v vaškem domu v Gabrjah se je 90 tekačev pognalo še na Tabor. Ker je bilo na vrhu že vse odločeno, se zmagovalci sezone niso pretirano naprezali. Po 4,8 kilometra teka s 365 metri vzpona in 118 spusta so vse moške stopničke zasedli člani Nanosa iz Podnanosa. Skozi cilj je po manj kot 23 minutah (22,50) prvi prišel Simon Alič, ki je ugnal skupnega zmagovalca sezone, Simona Strnada (lovoriko je imel zagotovljeno že prej, 24,11) in Aneja Likarja (24,23).

V ženski konkurenci je bila najhitrejša Klementina Lemut s Slapa pri Vipavi (26,58) pred Ano Čufer iz Dobravelj (27,39) in zmagovalko sezone Mihaelo Tušar (30,41).

Najboljši v teku na Tabor po kategorijah, ml. člani - Anej Likar (Nanos) in Ana Čufer (Dobravlje); člani - Sandi Furlan; st. člani - Kristjan Ipavec (oba Nanos) in Klementina Lemut (Slap); ml. veterani - Simon Alič (Nanos); veterani - Simon Drole (PD Podbrdo) in Marta Švigelj (PGT); st. veterani - Stanko Čufer (PGT) in Mihaela Tušar (Nanos); superveterani - Tine Valič (Plače) in Marija Moser (Škofja Loka.

Skupna zmagovalca že 17. sezone primorskih gorskih tekov sta po 21 tekmah postala člana Nanosa iz Podnanosa Simon Strnad in Mihaela Tušar. Na moških gorskih tekih je letos točke vpisalo 113 tekmovalcev. Med njimi jih je največ - 1060 - zbral Strnad. Tesno za petami mu je bil klubski kolega Tomaž Ferjančič (1000), bron pa je osvojil Boštjan Pintar iz Gorenje vasi (965).

Vso sezono je kolena grizlo 37 deklet in žena. Mihaela Tušar (1080) je imela kar solidno prednost pred srebrno Uršo Trobec (Setnik, 1010) in bronasto Marto Švigelj (PGT, 935).

Organizatorji, pokrovitelji in donatorji so poskrbeli za številne pokale in nagrade za zmagovalce kategorij ter najbolj zveste udeležence tekem, na katere po obdobju krize spet zahaja nekoliko več tekačev - a predvsem tistih v zrelih letih. Upadlo pa je število otrok in mladine. Tem je bilo letos namenjenih enajst tekem, na katerih se je pomerilo 89 fantov in 61 deklet.

Skupni zmagovalci sezone po kategorijah,

ml. člani - Marko Abram (Grahovo ob Bači) in Klara Lekše; člani- Andrej Kragelj (Po) in Tina Šorli (PD Podbrdo); st. člani - Boštjan Pintar (Gorenja vas) in Kristina Mamič (Skrilje); ml. veterani - Simon Strnad (Nanos); veterani - Simon Drole (PD Podbrdo) in Marta Švigelj (PGT); st. veterani - Slavko Prezelj (PD Podbrdo) in Mihaela Tušar (Nanos); superveterani - Boris Žigon (Filipides); ml. dečki in deklice - Svit Leban Jež in Gaja Leban Jež (oba Posočje) - st. dečki in deklice - Natan Maj Poženel (ŠKTD Lom) in Sara Furlan (Nanos).

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano