Zmago zapravili v končnici

Rokometaši Trima Trebnje so v 19. krogu 1. NLB Leasing lige premagali Istrabenz Pline Izolo s 27:25 (13:14). Izolani so izgubili štirinajstič v sezoni in ostajajo v spodnji polovici prvenstvene razpredelnice. Rokometaši iz Trebnjega pa so s 14. zmago zadržali stik s tretjeuvrščenim Mariborom Branikom.

Prvi strelec pri Izolanih je bil  Elvin Čosić z devetimi goli. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Prvi strelec pri Izolanih je bil Elvin Čosić z devetimi goli. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

TREBNJE > Uvod tekme je bil izenačen, prvi pa so pobudo imeli Izolani, ki so povedli s 7:5, prednost pa povišali tudi na 11:8. A se je nato trebanjska ekipa prebudila, ulovila tekmece, na odmor pa vseeno odšla z golom zaostanka.

Dvorana OŠ Trebnje, gledalcev 200, sodnika: Košir (Preddvor), Žibret (Trbovlje). Trimo Trebnje: Jelovčan, Femec, Radelj 2, Skol 2 (2), Kotar, Sušin 5, Željko, Potočnik 6, Udovič, Sašek 4, Ferkulj 2, M. Grandovec, T. Grandovec, Florjančič 6 (1), Brana, Urbič. Istrabenz Plini Izola: Jurič 1, Madžarevič, Batič, Stepančič 4, Kojić, Žgavec, Čosić 9, Selišnik 2, Vončina, Redžić 1, Vuković 4, Velkavrh 4, Čolič, Kević. Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 3 (4), Istrabenz Plini Izola 0. Izključitve: Trimo Trebnje 4, Istrabenz Plini Izola 2 minuti.

Ta se je na začetku drugega polčasa še povečal za en gol, po vodstvu Izole s 17:15 pa se je gostom ustavilo. Trimo je izenačil, tako je bilo do 22:22, v končnici pa je unovčil prednost domačega terena in igralsko kakovost.

Prvi strelec je bil gostujoči igralec Elvin Čosić z devetimi goli, na drugi strani sta po šestkrat zadela Gregor Potočnik in Luka Florjančič.

Trimo bo naslednjo tekmo igral čez teden dni, ko bo gostoval v Velenju, Izolčani bodo isti dan gostili Krko.

STA


Najbolj brano