Zmagati in upati

Pred Nogometnim društvom Gorica je ne glede na razplet današnjega zadnjega kroga prve slovenske nogometne lige dolgo vroče poletje s številnimi neznankami in zapletenimi enačbami.

Blessing Eleke (v modrem dresu v ospredju), ki se je vpisal 
med strelce v Celju, utegne spet pritegniti pozornost.  Foto: Jure Batagelj
Blessing Eleke (v modrem dresu v ospredju), ki se je vpisal med strelce v Celju, utegne spet pritegniti pozornost.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Upati gre, da se resnosti položaja zavedajo tudi v novem izvršnem odboru. Včeraj je predsednik ND Gorica Hari Arčon pred jutranjim treningom prišel v slačilnico in pozdravil igralce ter strokovni štab, s katerimi se sicer dobro pozna.

Dejstvo je, da velikih besed in velikih pogodb v klubu vsaj še nekaj časa ne bo. Tudi plačanih funkcij naj bi bilo precej manj, kar se posebej nanaša na vodstvene kadre. Glavno klubsko vodilo v prihodnosti je povezano s poravnavanjem tekočih obveznosti in postopno sanacijo dolga.

Najprej je torej na vrsti razčiščevanje preteklosti. Nekatere zadeve, kot je pravni spor z Društvom mladi nogometaš Gorica, bi po zamenjavi vodstva ND Gorica lahko rešili z dogovorom. Sicer pa je odprtih vprašanj še precej, zato se novo vodstvo noče prenagliti s hitrimi potezami. Ključna usmeritev pa je domači igralski in strokovni kader z ND Gorica kot samostojnim subjektom, ki bi se lahko postavil na lastne noge brez usodne odvisnosti od drugih interesentov.

Kar zadeva sklepni krog 1. SNL pa je razvoj dogodkov v prvenstvu pripeljal do tega, da Novogoričani ne odločajo več sami o svoji usodi. “Gledati moramo nase, premagati Zavrč in po potrebi opraviti delo tudi v dodatnih kvalifikacijah. Tega smo sposobni. Sicer pa se nadejamo boljših časov, čeprav vemo, da bo tudi za novo upravo težko. Treba je gledati pozitivno,” je pojasnil kapetan Gorice Alen Jogan. Podobno razmišlja tudi trener Miran Srebrnič. “Pomembno je, da se v klubu nekaj premika in da se lahko tudi na koga obrneš. To je seveda šele začetek reševanja težav, ki niso majhne. Mi se moramo osredotočiti na igrišče in dobiti današnjo tekmo ter hkrati upati na ugoden razplet dvoboja v Domžalah,” je pojasnil.

V moštvo se vrača Luka Majcen, ne pa tudi litovski reprezentant Vykintas Slivka, ki ima težave z mečno mišico. Načet je tudi vratar Grega Sorčan. O njegovem nastopu bo odločitev bržkone padla šele danes.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano